Bostadsplaner på Skansberget skrotas

Publicerad
GÖTEBORG. De mycket omstridda planerna på att bygga bostäder på Skansberget skrotas.
Socialdemokraterna och miljöpartiet har beslutat sig för att avbryta planerna.
Protesterna mot bebyggelse av Skansberget i Linnéstaden har varit stora och projektet ger relativt litet utbyte i bostäder.
Socialdemokraterna och miljöpartiet har efter att än en gång gått igenom planerna för bebyggelse på Skansberget beslutat sig för att avbryta projektet.
- Det känns rätt att avbryta byggplanerna på Skansberget, säger det ansvariga kommunalrådet Anneli Hulthén (s). Vi har konstaterat att den minskade volymen nya bostäder i ett område välförsörjt med redan befintliga bostadsrätter, i kombination med de många göteborgare som haft synpunkter på våra byggplaner gör att vi inte vill gå vidare.

Lägger krut på torget

I stället vill majoriteten koncentrera arbetet på Skanstorget, att framhäva torget och undersökta möjligheten till att bygga bostäder vid torget.
- Det är viktigt att gå vidare med att snygga upp Skanstorget, säger Kia Andreasson (mp). Denna plats kan bli en härlig mötesplats i de centrala delarna av Göteborg i stället för som i dag bara vara en asfalterad p-plats.
Oppositionen i Göteborg har hela tiden varit emot exploateringen av Skansberget.
- Därför är det här en oerhört glädjande nyhet, säger Martin Hellström, kd.
- Vi tackar för beskedet, säger Jöran Fagerlund (v). Vänstern var trots allt först med att säga nej till planerna...
Åke Lundgren
Åke Lundgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER