Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bostadsförening skyddar sig mot grannarna – med taggtråd

Bostadsrättsföreningen har satt upp taggtrådar på sitt redan höga stängsel för att skydda sig från utbölingar.
Foto: Linda Bergh
Johannes Wallgren är distriktschef för Poseidon och tycker att taggtrådsstängslet är en dålig ide.
Foto: Anna Hult

En bostadsrättsförening i Kviberg har satt upp ett taggtrådsstaket för att skydda sina ägodelar från allmänheten och grannarna.  

Föreningen menar att taggtrådsstängslet var problemets enda lösning.

– De är gangsters som förstör våra saker, säger Erik Westerberg, ordförande i bostadsrättsföreningen.

Åtgärden får nu kritik.

I Kviberg har en bostadsrättsförening satt upp taggtrådar på sitt redan höga stängsel för att skydda sig från utbölingar. Bostadsrättsförmedlingen menar att det var en nödvändig åtgärd för att få ha sin egendom i fred, vilket GöteborgDirekt först skrev om. 

– Det går inte att uppfostra folk till att kunna skilja på mitt och ditt. Folk tror de kan göra vad dom vill. De är gangsters som förstör, säger Erik Westerberg, ordförande i bostadsrättsföreningen.

För drygt två år sedan satte föreningen upp det 2.5 meter höga staketet för att hindra utomstående från att ta sig in. Nu anser föreningen att det inte räcker och har förstärkt stängslet med en taggtråd. 

– Folk hoppade över stängslet, de hoppade över och slog sönder två bilar, säger Erik Westerberg. 

Erik Westergren säger att hyresgästerna i Poseidons fastigheter mittemot har deltagit i vandaliseringen och även att föremål har stulits.

– De tar allt. Och det här är ingen kommunal lekstuga. Det är vår privata egendom och de tar sönder allt. Det finns ingen annan lösning, säger Erik Westerberg. 

"Det skapar en känsla av vi och dom"
Foto: Linda Bergh

"Det skapar en känsla av vi och dom"

Johannes Wallgren är distriktschef för Poseidon i Kortedala och tycker att taggtrådsstängslet är en dålig ide. 

– Det skapar en känsla av vi och dem. Det är tråkigt och olyckligt. 

Han menar att det inte finns något belägg för anklagelserna gentemot Poseidons hyresgäster.

– Det finns inga bevis på att våra hyresgäster skulle ha tagit sig in där. Det är också tråkigt att de drar alla över en kam. Vem som helst kan ha gått in där. 

Han menar att Poseidons hyresgäster motsätter sig idén om taggtrådsstängslet. 

– Vi förstår inte syftet. Vi på Poseidon och våra hyresgäster tycker att det är onödigt och konstigt att de ska sätta upp ett sådant staket, säger Johannes Wallgren. 

Han berättar att Poseidon försökt föra en dialog med bostadsrättsföreningen men att det inte har lett till någon förändring gällande taggtrådsstaketet. 

– Ska vi förklara för våra barn att det är så här man löser problem. Genom att stänga ute andra människor. Det liknar hur Trump resonerar i USA när han vill bygga murar, säger en hyresgäst till GöteborgDirekt