I juni 2012 kommer ombyggda Nya Ullevi att invigas. Nu kan GT avslöja att Got Event i hemlighet arbetar på på att få dit Bruce Springsteen. Foto: Moczulski J.P.
I juni 2012 kommer ombyggda Nya Ullevi att invigas. Nu kan GT avslöja att Got Event i hemlighet arbetar på på att få dit Bruce Springsteen.  Foto: Moczulski J.P.

Bossen kan inviga ombyggda Nya Ullevi

Publicerad
Uppdaterad
GÖTEBORG. I juni 2012 kan Nya Ullevi återinvigas med en konsert med Bruce Springsteen.
Enligt uppgifter till GT har arenaledningen redan bett Thomas Johansson på Live Nation att boka Bossen.
- Det blir i så fall århundradets invigningskonsert, säger en källa med insyn till GT.
Ombyggnaden av Nya Ullevi går helt enligt planerna. Arbetet påbörjas i september och kommer att vara klart några veckor före det första evenemanget våren 2012.
Det är Speedwayens Grand Prix som kör en tävling 14 maj i Göteborg.

Konsert ska inviga

Men arenachefen Anders Albertsson vill inte se denna premiärtävling som en invigning av den uppfräschade och utökade arenan.
- Det är bara en liten ombyggnad, som dessutom egentligen bara syns från insidan, så snarare blir det en nyinvigning, säger han.
- Och nyinvigningen ska vara med en konsert.
Den första Ullevikonserten 2012 är planerad till juni månad.
- Då hoppas vi på något riktigt bra, säger Anders Albertsson. Det vore fantastiskt om vi får till en bra öppning, Men det finns inget konkret ännu. Allt är blankt.
Men enligt uppgifter till GT jobbar Got Event i hemlighet på att få dit Bruce Springsteen. Och förhoppningarna är stora.
Anders Albertsson ska ha talat med Thomas Johansson på Live Nation om att boka in Bossen och hans E Street Band.
Detta förutsatt att Bruce Springsteen och E Street fortfarande turnerar trots att saxfonisten Clarence Clemmons nyligen gått bort, men allt talat för att E Street Band fortsätter.

Nummer 1 i Sverige

Efter ombyggnaden blir Nya Ullevi Sveriges största publikarena med en kapacitet på 75 000 konsertgäster.
Utmanaren - 2,8 miljardersbygget Solna Arena utanför Stockholm - kommer bara att kunna ta 65 000 åskådare som mest vid konserter.
Och det ska verkligen manifesteras att Ullevi är nummer ett i Sverige.
- Får vi dit Bruce Springsteen blir det århundradets invigningskonsert, säger en källa till GT.
Åke Lundgren
Åke Lundgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER