Bosse Östman tillsammans med delar av sin bilbana. Foto: PrivatBosse Östman tillsammans med delar av sin bilbana. Foto: Privat
Bosse Östman tillsammans med delar av sin bilbana. Foto: Privat
Bilbanan är 42 meter lång. Foto: Bosse ÖstmanBilbanan är 42 meter lång. Foto: Bosse Östman
Bilbanan är 42 meter lång. Foto: Bosse Östman

Bosse har en 42 meter lång bilbana på vinden

Publicerad

För 40 år sedan byggde hans pappa ett allrum på vinden för att Bosse Östman skulle kunna köra sina bilbanor.

Nu har han byggt upp en 42 meter lång bilbana i samma rum igen.

– Jag kan köra tre timmar en kväll med min bilbana. Jag tävlar mot mig själv, berättar bilfantasten.

Det var för en månad sedan när Bosse Östman såg en kille med Scalextric-delar i bilen som värmlänningen från Uddeholm kom på att han skulle bygga upp sin gamla bilbana igen.

– Jag fick en kick och började bygga och bygga. Det är nästan roligare än att köra. Och det finns ju plats, mitt allrum är på 40 kvadrat.

Vindsrummet byggdes faktiskt för Bosses bilbana.

– Farsan skulle bygga ut huset och då sa jag att vi måste ju ha ett rum till bilbanan.

Tävlar mot sig själv

Då hade Bosse massvis av tävlingar med sina kompisar.

– Pappa fick gång på gång springa upp och säga åt oss att ta det lugnt eftersom takkronorna höll på att ramla ner.

Det blir lite lugnare idag när Bosse mest tävlar mot sig själv.

– Vill folk komma och titta på min bana får de förstås göra det. Fast fördelen med att tävla mot sig själv är att man alltid vinner.

Men det är inte bara modellbilbanor Bosse Östman är intresserad av.

– Vi har ju haft svenska rallyt här i knutarna i alla år så mitt intresse har blivit bilar och motorsport. Jag har fotograferat rally i säkert 20 år och lägger ut bilderna på min hemsida rallysport.se.

"Jag gillar motorsport"

I garaget har han dessutom fyra VW Jetta, två sommarbilar, en vinterbil och en som står avställd..

Varför har du så många bilar?

– Jag gillar motorsport . Det är jätteroligt.

Jobbar du med bilar också?

– Nej, jag jobbar på Hagfors kommun med att digitalisera gamla fotografier.

Har du kört rally själv?

– Nej. Jag har blivit erbjuden att sitta bredvid några gånger, men tackade nej. Jag törs inte. Jag åker inte berg- och dalbana heller.

Ingrid Norrman
Ingrid Norrman

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER