Gå till innehåll

Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Bortglömda lyxbåten i Strömstad har sålts

Såld. Efter att den norske ägaren glömt bort sin lyxbåt två gånger är den nu äntligen såld och borta från bryggan i Strömstad.
Foto: Läsarbild

I flera år låg lyxbåten, värd uppemot 700 000 kronor, övergiven i Strömstad.

Efter att ägaren glömt bort båten, inte mindre än två gånger, är den nu såld och borta från bryggan.

– Jag tror att han fick betala över 20 000 kronor i hamnavgift, säger Thomas Andersson vid polisens båtsamverkan.

Nära nio år efter att båten, en Rinker Fiesta Vee 342, importerades till Strömstad från USA har båten lämnat Strömstad. Efter att båten stått i en båthall mellan 2006 och 2011 sjösattes den i Strömstads hamn, där ägaren, en rik norrman, glömde bort den fram till i mars 2014.

I mars i våras lyckades polisen lokalisera ägaren efter att båten efterlyst på Facebook och en hord av personer hörde av sig till polisen med intresse av att köpa båten. Mysteriet uppmärksammades då också i medier över hela världen.

Trots att ägaren i våras sa att han skulle hämta båten, låg den till polisens förvåning kvar i hamnen i oktober. .

Dyr hamnavgift

Då båtens öde återigen fick uppståndelse under vintern har den nu slutligen lämnat bryggan i Strömstad som varit dess hem i flera år.

– När det skrevs på nytt om båten satte det fart på riktigt. Båten är nu såld och flyttad så allt har löst sig. Jag tror att ägaren fick betala över 20 000 kronor i hamnavgift för de tre åren den legat här, eller hur lång tid den skjutsningen nu har legat där, säger Thomas Andersson.

Norrmannen som glömde bort båten har vad Thomas Andersson förstår nu köpt en ny båt. Vem den nya ägaren är eller hur mycket personen fick betala för den mystiska lyxbåten vet Andersson inte.

Köpt ny båt

Huvudsaken menar han är att mysteriet med lyxbåten äntligen har fått sitt slut.

– Den gamle ägaren tog äntligen tag i det här och sålde båten. Nu ska allt vara löst och jag tror att båten försvann någon gång i måndagskiftet oktober/november.

Vilken typ av båt den glömske båtägaren från Norge har ersatt sin gamla båt med nu är oklart. Frågan är om han vet det själv.