Den före detta Gekås-vd:n Boris Lennerhov lägger inte arbetet på hyllan. Foto: Christer WahlgrenDen före detta Gekås-vd:n Boris Lennerhov lägger inte arbetet på hyllan. Foto: Christer Wahlgren
Den före detta Gekås-vd:n Boris Lennerhov lägger inte arbetet på hyllan.  Foto: Christer Wahlgren
Nu går Boris tillbaka till sina rötter inom frukt och grönt – och köper in sig i Hembergs i Halmstad. Foto: Niklas HenrikczonNu går Boris tillbaka till sina rötter inom frukt och grönt – och köper in sig i Hembergs i Halmstad. Foto: Niklas Henrikczon
Nu går Boris tillbaka till sina rötter inom frukt och grönt – och köper in sig i Hembergs i Halmstad. Foto: Niklas Henrikczon

Boris Lennerhov går tillbaka till sina rötter

Publicerad

Den före detta Gekås-vd:n Boris Lennerhov lägger inte arbetet på hyllan.

Nu går Boris tillbaka till sina rötter inom frukt och grönt – och köper in sig i Hembergs i Halmstad.

– Jag har lite olika strängar på min lyra kan man säga, säger Lennerhov.

Under måndagen kunde Hallands Nyheter berätta att den före detta vd:n i Ullared går in i sitt gamla bolag Hembergs.

Fram till 2011, när Hembergs såldes till den större koncernen STC Greenfood, satt Boris Lennerhov som ordförande i bolaget. Nu går han tillbaka.

Boris blir delägare och ordförande – igen.

– Det gick inte så bra för dem, det blev sämre och sämre och var på väg att läggas ner. Och då var jag med och gjorde en deal när de gamla ägarna skulle köpa tillbaka det. Ett halvår senare accepterade jag att bli delägare och ordförande i detta.

200 miljoner rimligt

När de nya ägarna köpte tillbaka bolaget låg omsättning på 70 miljoner kronor. I år hoppas Lennerhov och siffran ska tryckas upp till 110 miljoner och framöver vill han landa på 200 miljoner.

– Det är absolut möjligt. Annars hade jag inte sagt det.

Den senaste sejouren i bolaget varade i 16 år. Det blir ett kärt återkommande för Lennerhov.

– Branschen är intressant. Både lokalt och regionalt. Det växer mycket med lokalt odlat och biologiskt odlat. Bolaget har en bra historia och jag visste att vi kunde sköta det här bättre.

Han fortsätter:

– Det är kul att företaget blir kvar. Där jobbar ändå 25 personer i dag och jag hoppas det blir fler i framtiden.

Cancerbesked efter sommaren

Och det är inte utan gröna fingrar den populäre tv-personligheten går in i sin nygamla roll.

Utöver mångårig erfarenhet är Lennerhov minst sagt kunnig på detaljnivå.

– Jag fyllde jämnt för ett halvår sedan och då fick jag ett stort växthus. Jag har en massa fina grejor där nu, jättestolt över det. Det är kul att odla och hålla på lite med sånt.

Samtidigt väntar Boris fortfarande på att bli friskförklarad från sin cancer.

– Jag mår bra och det funkar jättefint. Tidigast i september kan jag bli helt friskförklarad. Då kan det bedömas att faran är över. Jag tänker inte på annat sätt än att det blir jättebra.

Jonas C Andersson
Jonas C Andersson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER