Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Boris Lennerhov avslöjar Gekås nya miljardsatsning

Gekås nygamla vd Boris Lennerhov.Foto: NIKLAS HENRIKCZON
Foto: / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

8 000 nya kundvagnar – för tio miljoner kronor.

Det är bara det första i raden av de projekt som Gekås vd Boris Lennerhov, 62, kommer att satsa på – han berättar också att ett helt nytt koncept är på ingång som ska förnya delar av Gekås.

– Händer det ingenting så går det baklänges, säger han.

Det har knappt gått en månad sedan Boris Lennerhov tillträdde på sin nygamla post som tillförordnad vd för rikskända Gekås.

Och redan efter ett par dagar noterade han nästa projekt som varhuset behöver satsa på.

Nämligen nya, större kundvagnar. Något som GP var först med att skriva om.

– Det är ett enkelt konstaterande när man står där vid kassalinjen en fredag kväll eller lördag eftermiddag att vagnarna är så himla fulla. Vi skulle helt klart sälja mer om vagnarna var större, säger han.

 

LÄS MER: Efter turbulensen: Så vill Lennerhov lyfta Gekås

 

Nya kundvagnarna ska rymma 30 liter

Förändringen kommer att innebära att varuhuset köper in 8 000 nya kundvagnar som totalt ska rymma 30 liter. Totalt kommer det att kosta omkring tio miljoner kronor, berättar Boris Lennerhov.

– Vi kommer att få göra förändringen i etapper då man kanske byter hälften till sommaren. Vi räknar med att det kommer att ta tid att tillverka dem och det är en stor affär, säger han.

Har kunder klagat över vagnarnas storlek?

– Det är mer en betraktelse att varuhuset utvecklas och blir större. Jag har varit med och gjort kundvagnarna större en gång tidigare för åtta-nio år sedan och intresset ökar hela tiden. Har man inte tillräckliga vagnar så kan inte folk köpa vad de vill och det är ju dumt om man nu driver ett varuhus, säger han.

 

LÄS MER: Ullared-Boris lyckliga cancerbesked

 

Affärsytan byggs ut: "Är för trångt"

Men kundvagnarna är inte det enda. Gekås har också flera andra åtgärder som man kommer att jobba med i den närmsta tiden. Bland annat håller affärsytan på att byggas ut. Totalt kommer den att bli 2 000 kvadratmeter större under sommaren.

– Det är för trångt. Framkomligheten är för dålig när det är mycket kunder. Det ska bli mer luft och att man inte behöver köa till allting utan att det flyter på, säger Boris Lennerhov.

Dessutom kommer 72 nya stugor att stå färdiga till sommaren samt ett nytt hotell. Lennerhov hintar också om nya koncept som kommer att förnya delar av Gekås helt – men vill inte avslöja allt för mycket i förtid.

Sammanlagt kostar satsningen drygt en miljard kronor, uppger GP.

"Varuhuset är som Liseberg"

– Sen ska vi också utveckla vårt sortiment, det behöver vi. Varuhuset är som Liseberg, händer det ingenting så går det baklänges, säger han.

Boris Lennerhov tillträdde åter på sin gamla post som vd den 7 november och berättar att de första veckorna har varit hektiska – mitt i julhandeln.

– Extremt intensivt. Det har varit mycket med styrelsemöten, ledningsgruppsmöten och kontakt med flera bolag. Det har varit mycket att läsa in för att få grepp om vad som är viktigt just nu, samtidigt som det kräver lite action. Men det har varit många kära återseenden och det har varit trevligt, säger han.

 

LÄS MER: Bert Karlsson sågar Ullared-Boris beslut