Det var den 7 januari 2015 som mannen efterlystes inte bara i Sverige, utan även internationellt av Interpol. Foto: INTERPOL
Det var den 7 januari 2015 som mannen efterlystes inte bara i Sverige, utan även internationellt av Interpol. Foto: INTERPOL

Boråsbo efterlyst av Interpol för våldtäkt

Publicerad

En boråsbo i 25-årsåldern är internationellt efterlyst av Interpol.

Mannen är sedan tidigare dömd för brott, samt häktad i sin frånvaro.

Bland brottsmisstankarna finns våld mot tjänsteman – och våldtäkt.

– Han förnekar detta bestämt. Anledningen till att han befinner sig på annan ort, för det gör han, har helt andra orsaker än brottsmisstankarna, säger mannens försvarsadvokat, Per Aronsson.

Den 7 januari 2015 efterlystes mannen inte bara i Sverige, utan även internationellt av Interpol. Den misstänkte mannen är i 25-årsåldern och är misstänkt för våld mot tjänsteman, egenmäktigt förfarande samt våldtäkt. Alla tre brotten ska ha skett i Borås i november 2013.

– Han har inte kommit till förhören och vi har fått bekräftat från hans försvarsadvokat att han förmodligen är i Afrika. Men vi vet inte alls om det är där han är, säger Katarina Sergi som är åklagare i ärendet.

– Den påstådda våldtäkten ska ha skett mot en ytlig bekant, men det finns inget samband mellan den händelsen och mot våldet mot polisen. Han är häktad på sannolika skäl misstänkt för dessa brott.

Förnekar brott

Enligt mannens försvarsadvokat, Per Aronsson, förnekar den misstänkte till brott. Att han befinner sig på annan ort har inte att göra med att han jagas av polis, enligt advokaten.

– Och han är absolut inte rädd för att tala för sig i den här saken. Han har erbjudit polisen att ställa upp på förhör över telefon, men det har de avböjt, de vill att han ska vara personligen närvarande, säger Per Aronsson.

– Av ekonomiska skäl har han svårt att ta sig hem för att försvara sig, men han har på olika sätt försökt ta sig hem. Han har bland annat begärt att tingsrätten ska kalla honom så att han ska kunna få ersättning för att komma hem.

Boråsaren är sedan tidigare åtalad för flera brott. 2011 dömdes han för grov misshandel och skadegörelse.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER