Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Borås polisanmäler privat vårdföretag för miljonbluff

Här är några av dagens största inrikesnyheter.
Foto: EMIL DALQVIST

Borås stad har polisanmält ett privat vårdföretag efter att stora felaktiga utbetalningar uppdagats hos kommunen.

Enligt Borås Tidning rör det sig om 1,6 miljoner kronor i påstått felaktiga utbetalningar som skett i närtid. 

– Det är mycket allvarligt och vi har en misstanke om att man systematiskt rapporterat fel för att få mer pengar, säger Maria Jonsson, chef för vård- och äldreförvaltningen till tidningen.

Enligt Borås tidning har kommunen granskat stora utbetalningar som gjorts till det privata vårdföretaget under förra året.

Totalt ska det röra sig om 1,6 miljoner kronor som med systematik betalats ut felaktigt. De misstänkt felaktiga transaktionerna ska ha upptäckts genom kommunens egen kontroll av systemen.

Det gör att Borås stad nu går in med en polisanmälan. Enligt Borås tidning har polisen inlett en förundersökning efter anmälan gjorts. 

– Vi är otroligt måna om att skattepengarna går till rätt saker, till rätt behov. Det känns otroligt viktigt och bra att vi har kontrollsystem och kunnat se detta, säger Maria Jonsson till tidningen.