Hoppsan!

Ett tekniskt fel har uppstått. Din skärm är smalare än innehållet på denna sida. Vill du visa Expressen i ett bättre anpassat format?

Du kan alltid välja vilket format sidan ska visas i, i sajtens sidfot.

Borås djurpark slår rekord – i pandemin

Från arkivet: Lejon och tigrar smittade i Borås – tiger fick avlivas.
Borås djurpark har haft högre omsättning säsongen 2021 än någonsin tidigare enligt vd Jeanette Lindström.
Foto: © Jörgen Jarnberger

Borås djurpark har gjort succé under pandemin.

Årets säsong lockade ovanligt många besökare och omsättningen var den högsta någonsin, skriver Borås Tidning. 

– Vi har väldigt tydligt märkt att det har varit en större köpkraft i år hos dem som har varit här, säger parkens vd Jeanette Lindström till tidningen.

Borås djurpark har liksom många andra behövt förhålla sig till de restriktioner som infördes när coronapandemin bröt ut våren 2020.

Parkens vd Jeanette Lindström säger till Borås Tidning att det under omställningen handlat om att hitta nya lösningar som fungerar under pandemin, och att hon tror att det arbetet ligger bakom det lyckade resultatet för säsongen 2021.

Det handlar om mer flexibla öppettider, att besökare fått boka biljetterna i förväg och att man har kunnat följa med bakom kulisserna hos några av djuren i en bokad aktivitet kallad Djurupplevelse, skriver BT och rapporterar att drygt 200 000 personer kommer att ha besökt parken i år enligt den prognos som gjorts.

”Oerhört glada”

– Jag har tittat tillbaka åtminstone tio år och kan inte se att vi har haft så bra omsättning som vi har haft i år. Så det är vi naturligtvis oerhört glada för, säger Jeanette Lindström till tidningen.

Hon konstaterar också att det tydligt märkts att besökarnas köpkraft varit större i år än tidigare.

De djur som varit mest populära att besöka i Djurupplevelsen har varit pingvinerna berättar Jeanette Lindström för BT. Även björnarna och hyenorna tillhör favoriterna hos gästerna.

Djurparken kommer att hålla öppet under höstlovet och det blir en satsning i halloween-anda.

– Det blir snarare rysmys än skräckchock, säger Jeanette Lindström till BT.

Från arkivet: