Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Bombdrama i centrala Göteborg

Foto: LENNART REHNMAN
En misstänkt bomb lamslog centrala Göteborg på torsdagskvällen.
Polisen tvingades spärra av stora delar av Linnéområdet sedan en man hotat spränga sig själv och en spårvagn i luften.
Larmet kom vid halv sex-tiden på kvällen. En man ombord på linje 6 hotade att spränga sig själv och spårvagnen i luften. Polisen lyckades storma vagnen vid hållplatsen Linnégatan/Olivedalsgatan. Mannen övermannades snabbt, och sedan tvingade polisen av honom kläderna innan han fördes till Sahlgrenska sjukhuset.
- Passagerna evakuerades utan problem. Ingen kom till skada, säger Frans Dahlén vid polisen i Västra Götaland.


Teknisk undersökning

Mannen hade ett plagg eller bälte på sig som kunde innehålla sprängmedel. Bombteknikerna gick metodiskt genom varje plagg och sökte också igenom spårvagnen.
- Det vi hittat är oskadliggjort, men om det är frågan om en attrapp eller riktiga sprängmedel kan vi inte säga innan ytterligare tekniska undersökningar har gjorts, säger Håkan Jansson, inre befäl vid citypolisen, till TT sent på kvällen.

Krogar evakuerades

Polisen tvingades spärra av stora delar av Linnéområdet och leda om all trafik med stora trafikstörningar som följd i hela Göteborg. Restauranger i det avspärrade området evakuerades.
- Jag stod i köket när polisen kom in och sade att vi måste lämna lokalen, säger Jan Kristola, kock på en restaurang som ligger i området där spårvagnen stoppades.
Strax före klockan 22 hävdes alla avspärrningar och spårvagnstrafiken släpptes på igen.
Bombmannen är enligt Sahlgrenska sjukhuset lindrigt skadad. Mannen är misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!