Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Boisen slutar som chefredaktör på GT

Frida Boisen lämnar jobbet som chefredaktör för GT.Foto: Anna-Karin Nilsson

Frida Boisen lämnar jobbet som chefredaktör för GT, men fortsätter som kolumnist i Expressen.

– Jag är jättestolt över det förändringsarbete jag gjort med GT på tre år. Det känns som helt rätt läge för mig att lämna över nu och anta nya utmaningar, säger hon.

Frida Boisen, 40, har varit chefredaktör för GT i tre år. Under den tiden har GT.se blivit Västsveriges största nyhetssajt och har bland annat vunnit det internationella INMA-priset för "Best use of social media" för #votegbg – den uppmärksammade kampanjen för en folkomröstning om trängselskatten i Göteborg.

"Enormt hedrande"

Under våren lämnar Frida Boisen chefredaktörsuppdraget, för att istället ägna sig mer åt opinionsbildning och krönikerande, samt att hon får nya uppdrag inom Bonnier-koncernen inom sociala medier.

– Jag ska övergå till att bli en av Expressens veckokolumnister vilket känns enormt hedrande. Nu får jag ägna mig än mer åt opinionsbildning inom ämnen som är viktiga för mig. Dessutom får jag jobba med strategiskt arbete inom sociala medier - något jag verkligen älskar, säger Frida Boisen.

– Jag slutar på GT under våren, men kommer att säkerställa bra överlämningar för att redaktionen ska fortsätta sin succéresa även framöver. Jag är ju anställd på Expressen och ska förutom att skriva kolumner och nyhetskrönikor också successivt att starta eget bolag och ägna mig åt konsultuppdrag inom sociala medier och ledarskap.

– Jag tycker att det är enormt kul att hålla inspirerande föreläsningar och ta intressanta moderatorsuppdrag inte minst inom sociala medier, något jag ägnat mig åt i viss mån senaste året såväl internationellt som nationellt. Det är något jag brinner för och jag tror att jag har en del bra erfarenheter att dela med mig av här fortsatt.

Har lyckats

Frida Boisen har tidigare varit chefredaktör för Plaza Kvinna, ToppHälsa, Allt om Resor, har startat såväl ToppLoppet som Göteborgsgirot, och utnämndes 2015 till "Årets affärsnätverkare".

Thomas Mattsson, chefredaktör för Expressen och ansvarig utgivare för editionen GT:

– När vi rekryterade Frida Boisen till GT så gav jag henne tre uppdrag: Bli större än Göteborgs-Posten digitalt. Sätta GT på mediekartan med opinionsbildning. Förnya och föryngra redaktionen så att den klassiska kvällstidningen kan tas in i framtiden. Vi sa att det skulle ta tre år och nu, tre år senare, kan jag konstatera att Frida lyckats.

– Frida Boisen är också en engagerande skribent som fortsätter att medverka i Expressen, vilket jag är glad för, säger Thomas Mattsson.