Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Boende uppmanas att fortsätta koka sitt vatten

Kranattnet i bland annat Majorna ska inte drickas. Foto: JUPITER IMG / IBL AB , JUPITER
Boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget i Göteborg uppmanas fortsatt att koka sitt dricksvatten. Foto: ROBIN ARON / ROBIN ARON GT-EXPRESSEN

Boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget i Göteborg uppmanas fortsatt att koka sitt dricksvatten.

Anledningen är att kommunen fortsätter att ta prover för att se om det finns något i vattnet som kan ligga bakom att ett 20-tal personer drabbats av magsjuka i området.

Det var vid lunchtid i går som boende i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget i Göteborg uppmanades att koka sitt dricksvatten.

”Detta gör vi i förebyggande syfte eftersom ett tjugotal personer i området drabbats av magsjuka. Vi tar prover på vattnet för att få reda på orsaken, och hittills har proverna inte visat några onormala värden”, skrev man i ett pressmeddelande då.

Helene Wall, presschef på Kretslopp och vatten i Göteborgs Stad förklarade då att man då höll på att testa vattnet.

– Det är en rutinåtgärd eftersom de här personerna har drabbats. De tester vi har tagit har inte visat något men vi jobbar fortsatt med att testa vattnet, säger Wall då.

Provtagningen fortsätter

Vid lunchtid i dag meddelade Kretslop och vatten att man fortfarande inte hittat något i vattnet som tros ligga bakom magsjuke fallen.

Boende i de berörda områdena uppmanas dock fortsatt att koka sitt vatten.

”Resultaten av de prover Kretslopp och vatten tagit på dricksvattnet visar inte att något i vattnet skulle ha orsakat magsjukan i området. Vi rekommenderar dock att alla i Majorna, Kungsladugård, Sandarna och på Stigberget fortsätter att koka sitt vatten”, skriver man i ett pressmeddelande.

Först under torsdag förmiddag får kommunen svar på de kompletterande prover man tagit och kommer redovisa om något fynd i vattnet gjorts.