Foto: ROBER NILSSON
 Foto: ROBER NILSSON

Boende evakuerade efter skogsbrand

Publicerad
Uppdaterad
En omfattande skogsbrand sydväst om Bönabo vid Nödsjön utanför Bohus gjorde att 33 boende i närområdet fick evakueras.
- Branden är ännu inte under kontroll, men ingen människa har skadats och inga hus brunnit ner, säger Karin Dickens som är informationschef i Ale kommun.
Foto: ROBERT SVENSSON

På lördagseftermiddagenutbröt tre markbränder i skogen mellan Bergsjöbadet och Bergsjösvängen.Tre styrkor från räddningstjänsten kämpade mot lågorna och vid 16-tiden var  bränderna under kontroll.

"Rätt omfattande brand"

En timme senare kom ytterligare ett larm om en mer omfattande markbrand vid Nödsjön, drygt en kilometer öster om Bohus. Markbranden utvecklade sig till en fullt utvecklad skogsbrand och människor boende i närområdet fick evakueras.
- Femton hushåll, sammanlagt 33 människor, har evakuerats. Inga människor har skadats och inga hus har brunnit ner. Enligt räddningstjänsten har vinden mojnat något vilket underlättar släckningen, även om branden ännu inte är under full kontroll, sade Karin Dickens vid 22.50-tiden på lördagskvällen.

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER