Stöldligan inriktar sig på nya fina BMW-bilar och det handlar främst om stölder av airbagar och navigationsutrustningar.
Stöldligan inriktar sig på nya fina BMW-bilar och det handlar främst om stölder av airbagar och navigationsutrustningar.

BMW-liga härjar i Jönköpingstrakten

Publicerad

Flera fall av stölder ur BMW-bilar har inträffat under natten i Jönköpingstrakten.

I samtliga fall har tjuvarna tagit airbagen plus andra bildelar.

Ännu är ingen gripen för stölderna.

Stölderna har ägt rum under natten och på torsdagsmorgonen fick polisen i Jönköping in anmälningarna om dessa. Tre personer har hittills anmält stölderna.

En av bilarna stod parkerad på Bymarken i Jönköping och där hade tjuvarna krossat rutor och fått med sig en airbag. Den andra bilen var parkerad på Petersberg i Huskvarna och även där hade man krossat en ruta för att komma åt stöldgodset. Här fick tjuvarna med sig en ratt med airbag samt en mittkonsol med navigator.

Den tredje BMW:n stod parkerad i Norrängen i Huskvarna och där fick tjuvarna med sig en airbag och navigationsutrustningen.

Flera stölder tidigare

Natten till i tisdags blev sex-sju bilar ut för liknande stölder i Jönköpingstrakten.

– Det är bara nya bilar de ger sig på, säger polisens presstalesperson Lasse Johansson. Det är bara fina dyra BMW. Tjuvarna krossar rutan och klipper ratten med airbagen och tar mittkonsolen med navigatorutrustningen.

Det har varit lugnt mellan de båda stöldraiderna i tisdags och i dag.

– Det är nåt gäng som är på gång, säger Lasse Johansson.

Kan man göra nåt för att skydda sin bil?

– Inte mycket, om man inte låser in bilen. Det här är ju bilar som står utanför garageinfarter och så vidare, det är bara nya bilar. Det är ingen speciell modell det handlar om.

Liknande stölder har inträffat tidigare men nu har det varit lugnt en längre tid.

– Man vet ju inte om det är ett gäng som är på gång på andra ställen i Sverige också, säger Lasse Johansson.

Vid lunchtid rapporterar polisen att ytterligare en stöld ägt rum i en BMW på Egnahem i Huskvarna. Även här har en ruta krossats och en airbag stulits.

 

Anette Fredriksson
Anette Fredriksson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER