Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Blottare visade könet – skyller på varmkorv

Obs, genrebild.
Foto: THINKSTOCK / OKÄND
Hovrätten mildrar tingsrättens dom och sänker bötesbeloppet.
Foto: ANDERS YLANDER

Hovrätten slår fast att en Trollhättebo blottade sig för en kvinna i somras genom att visa sin penis.

Därför döms han till böter för sexuellt ofredande, skriver TTELA.

Den dömde mannen hävdar dock att det var en korv kvinnan såg.

Det var i somras som mannen blottade sig för en kvinna i Göteborg. 

Mannen, i 40-årsåldern, stoppade den drygt hälften så gamla kvinnan och frågade henne om vägen. Samtidigt som han satt i bilen blottade han sin penis för kvinnan. Hon valde att polisanmäla händelsen.

Men mannen själv menar att han åt varmkorv och att det var just en korv som kvinnan såg, något som tingsrätten dock inte tog hänsyn till när domen förkunnades i september.

Döms för blottning

Det får hållas för uteslutet att hon skulle ha misstagit en korv för en penis”, skrev tingsrätten i domen, enligt TTELA. Han dömdes för sexuellt ofredande till dagsböter på 29 600 kronor samt att betala 6 000 kronor i skadestånd till kvinnan.

Nu har även hovrättens som fallit, skriver tidningen. Men hovrätten är mildare i sin dom än tingsrätten. Hovrätten sänker de ursprungliga utdömda böterna till hälften, alltså 14 800 kronor.

Slipper skadestånd

Mannen ska inte heller betala något skadestånd till kvinnan. Enligt rättens resonemang så utgör brottet inte en tillräckligt allvarligt kränkning för att skadeståndet ska "vara skäligt", skriver tidningen.

Enligt en tidigare artikel i Göteborgs-Posten handlar det om en ord mot ord-historia där ingen teknisk bevisning funnits att tillgå.  Men såväl tingsrätten som hovrätten tycker alltså att kvinnans historia är mer trovärdig än den nu dömde mannens.


LÄS MER: Man i kjol blottade sig för kvinnor i Slottsskogen