Blixthalka på vägen: "Det är totalkaos"

Publicerad

Det råder blixthalka på vägarna i delar av Västsverige.

Bilisterna uppmanas att ta det lugnt.

– Det är totalkaos. Bilarna står huller om buller, säger Hans Lippens, polisens presstalesperson i Region Väst.

Under eftermiddagen har det varit halt på vägarna i Västsverige och på kvällen råder blixthalka på E45 mellan Mellerud och Åmål.

– Det har inte inträffat någon olycka, men det är glashalt. Vi har ringt efter saltbilar och kallat in sandberedskap, säger Hans Lippens.

Polis och räddningstjänst är på plats. Det är svårt med framkomligheten på platsen.

– Det är totalkaos. Bilarna står huller om buller, säger Hans Lippens.

"Varit lite olyckor"

Också på länsväg 172 utanför Bengtsfors är det halt. Där kan inte lastbilarna ta sig uppför backarna.

– Det står lastbilar och personbilar om vartannat. Det är ett flertal lastbilar. Det har varit lite olyckor, men inte så att man säger "wow, så många", säger Hans Lippens.

Vid 19.55 kom rapporter in om en singelolycka på länsväg 1040 i Svinesund.

Polis och ambulans är på plats.

– Vi vet ingenting om skadeläget. Airbagen har lösts ut, säger Hans Lippens.

Också i Jönköpingsområdet har det varit flera olyckor på onsdagen, men ingen ska ha blivit allvarligt skadad. I Vaggeryd skedde det en olycka där flera bilar var inblandade strax innan åtta på kvällen.

– Vi har haft olyckor hela eftermiddagen. Det snöar och ligger på nollan, säger Anneli Johnsson Hammo, vakthavande befäl vid Jönköpingspolisen.

Trafikverket uppmanar bilister till att ta det lugnt i trafiken.

– Man måste ta det försiktigt och anpassa hastigheten. Halkan kan komma hastigt, säger Lena Karlsson, presskommunikatör på Trafikverket.

Jens Andersson
Jens Andersson
Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER