Det var på den här vägen som mannen kan ha blivit påhoppad av rådjuret. Foto: Google Street View.Det var på den här vägen som mannen kan ha blivit påhoppad av rådjuret. Foto: Google Street View.
Det var på den här vägen som mannen kan ha blivit påhoppad av rådjuret.  Foto: Google Street View.
Polisen misstänker att cyklisten hade maximalt otur och blev påhoppad av ett skenande rådjur: "Sådana här konstiga olyckor inträffar i bland", säger Håkan Johanssons stationsbefäl vid polisen Södra Bohuslän. Rådjuret på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Stefan SöderströmPolisen misstänker att cyklisten hade maximalt otur och blev påhoppad av ett skenande rådjur: "Sådana här konstiga olyckor inträffar i bland", säger Håkan Johanssons stationsbefäl vid polisen Södra Bohuslän. Rådjuret på bilden har inget med händelsen att göra. Foto: Stefan Söderström
Polisen misstänker att cyklisten hade maximalt otur och blev påhoppad av ett skenande rådjur: "Sådana här konstiga olyckor inträffar i bland", säger Håkan Johanssons stationsbefäl vid polisen Södra Bohuslän.


Rådjuret på bilden har inget med händelsen att göra.

 Foto: Stefan Söderström

Blev påhoppad av rådjur – svårt skadad

Publicerad

En man vårdas med svåra skador efter att ha hittats vid en väg i Rönnäng på Tjörn.

Nu tror polisen att mannen blivit påhoppad av ett skenande rådjur när han kom cyklandes.

– Han har verkligen haft maximal otur, säger Håkan Johanssons stationsbefäl vid polisen Södra Bohuslän.

På fredagen hittades en man i 50-årsåldern svårt skadad vid en väg i Rönnäng på Tjörn, skriver Nyhetersto.

Ambulans kallades till platsen och förde mannen till Kungälvs sjukhus där han på tisdagen fortfarande vårdas med allvarliga skador.

– En person som bor i närheten satt på sin altan och såg ett rådjur komma i full fart genom trädgården. Sedan hörde han en smäll och när han gick ut för att se vad som hänt hittade han mannen liggandes på vägen precis vid sin cykel, säger Håkan Johanssons stationsbefäl vid polisen Södra Bohuslän till GT.

Enligt polisen är vittnets historia trovärdig och man utgår från att rådjuret hoppat rakt in i mannen när han kom cyklandes.

– Den skadade mannen har ådragit sig skallfrakturer, blödning i hjärnan och ett antal brutna revben. Läkaren på sjukhuset har sagt till oss att man inte får alla de här olika skadorna "bara" av att cykla omkull – det måste ha varit något mer, säger Håkan Johansson.

"Maximal otur"

Polisen fick reda på händelsen under måndagen efter att den skadade mannens anhöriga hört av sig. Sedan dess har man genomfört vittnesintervjuer i området. Om mannens tillstånd är livshotande kunde Håkan Johansson inte svara på under tisdagseftermiddagen.

– Nej, men det handlar om mycket svåra skador. Sådana här konstiga olyckor inträffar i bland och han har verkligen haft maximal otur, säger han.

Johan Sköld
Johan Sköld

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER