Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Kennet Anderssons kamp för att få Lasse Vibe i spel

När IFK Göteborg på lördagsförmiddagen gör sin sista träning inför Elfsborgsmatchen är det stor uppslutning av blåvita anhängare på Kamratgården som vill bidra med det som de kan.Foto: Markus Wulcan
Kennet Andersson väntar på ett knapptryck från Kina.Foto: BILDBYRÅN

Flera hundra supportrar ger Blåvitt sitt stöd på sista träningen inför hemmapremiären i allsvenskan mot Elfsborg.

Samtidigt går Kennet Andersson en kamp mot klockan för att få återvändande Lasse Vibe spelklar till söndagseftermiddagens match.

– Det finns möjligheter in i sista timmen. Det är en knapptryckning från Kina. Vi väntar på det, säger han.

IFK Göteborg hade en tuff fjolårssäsong och i premiären av årets allsvenska blev det en tung förlust med 1–3 mot nykomlingen AFC Eskilstuna.

Men i veckan kom klubben med ett besked som fått fansen att dra på smilbanden:

Den danske skyttekungen Lasse Vibe har återvänt till Blåvitt och förhoppningar finns att han kan spela redan i hemmapremiären mot Elfsborg på söndagseftermiddagen.

Lasse Vibe är tillbaka i IFK Göteborg.Foto: THOMAS JOHANSSON/TT

Kennet Andersson, som klivit som en form av tillfälligt sportchef i klubben men som själv väljer att kalla sig ”operativ styrelseledamot”, gör allt han kan för att så ska bli fallet.

– I morgon hoppas vi, svarar han på frågan om när Lasse Vibe är spelklar.

– Det finns möjligheter in i sista timmen. Det är en knapptryckning från Kina. Vi väntar på det.

Flera hundra fans på träningen

Poya Asbaghi och hans mannar gör sig redo för västkustmötet oavsett Vibes medverkan eller ej.

Det gör också supportrarna.

När IFK Göteborg på lördagsförmiddagen gör sin sista träning inför Elfsborgsmatchen är det stor uppslutning av blåvita anhängare på Kamratgården som vill bidra med det som de kan.

”Det betyder jättemycket för spelarna. Supportrarna är här för att visa kärlek. Jag vill få till ett större vi och vi är här tillsammans allihop”, säger Kennet Andersson om uppslutningen från supportrarna på Blåvitts träning.Foto: Marcus Wulcan

Kennet Andersson är imponerad över uppslutningen.

– Det är så jävla häftigt. Det är grymt. Jättekul. Jag hörde att det var runt 500 personer här, säger Kennet Andersson och fortsätter:

– Det betyder jättemycket för spelarna. Supportrarna är här för att visa kärlek. Jag vill få till ett större vi och vi är här tillsammans allihop.

Då Gamla Ullevis gräsmatta inte är i fullgott skick är det Ullevi några utsparkar bort som blir skådeplatsen för söndagens kamp.