Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Birgitta kramade sin dotter – första gången på ett år

Se hennes unika uppfinning för att krama sin pappa.
Birgitta Lindvall bor på ett äldreboende i Skövde. För några veckor sedan fick hon sin andra vaccindos.
Foto: Privat. / Privat.
Nyligen träffade hon sin dotter, Lotta Stävemyr, och gav henne en kram – för första gången på ett år.
Foto: Privat. / Privat.

Birgitta Lindvall, 86, har inte kramat sina barn eller barnbarn på över ett år.

Efter att ha fått sin andra vaccindos fick hon äntligen lov att träffa sin dotter Lotta Stävemyr – och krama henne.

– Jag är så glad över det. Jag har lovat min dotter att jag inte ska gråta mer, men det är glädjetårar, säger Birgitta Lindvall.

Birgitta Lindvall bor på ett äldreboende i Skövde. Med anledning av coronapandemin har hon inte kunnat träffa sina nära och kära fysiskt på över ett år.

– Vi har försökt så mycket som möjligt. Vi har pratat över telefon, äldreboendet har skickat bilder på henne och vi har fått träffas genom ett plexiglas och vinkat från gården, säger dottern Lotta Stävemyr, som tidigare medverkat i P4 Skaraborg.

Birgitta fick sin andra vaccindos för några veckor sedan och till helgen berättade äldreboendet att hon äntligen fick träffa sin familj – om personerna i fråga var friska.

– Det är något som vi båda har längtat efter. Jag träffar min mamma i vanliga fall minst en gång i veckan, säger Lotta Stävemyr.

”Glad att hon inte försvann”

Hon berättar att det aktuella äldreboendet inte haft några coronfall sedan pandemins start, något hon är tacksam över.

– Det var fantastiskt. Jag är bara glad att hon inte blev sjuk och att hon inte försvann. Det har hängt över en som en våt filt... Nu har vi inte träffats på så många månader, att hon blir sjuk och sedan inte finns kvar, säger Lotta Stävemyr.

Hur kändes det för dig, Birgitta?

– Det var väldigt roligt. Det var nästan så man inte trodde att det var sant. Det har hela tiden varit så mycket: ”Nej, nej, nej. Gör inte det, och gör inte så”. Men det var väldigt skönt, säger Birgitta.

Birgitta beskriver året 2020 som ett ”skitår”.

– Det har varit förskräckligt. Man har känt sig straffad på något sätt, att man inte får träffa någon bland annat, samtidigt som man inte har förstått varför. Men förhoppningsvis är vi på väg åt rätt håll nu, säger Birgitta.

Hyllar personalen

Dottern Lotta vill passa på och tacka personalen för det stöd de har gett familjen och all arbete de har lagt ner.

– De har verkligen varit fantastiska, säger Lotta.

Nu hoppas både mamma och dotter på fler kramar i framtiden.

– Jag är så glad över det. Jag har lovat min dotter att jag inte ska gråta mer, men det är glädjetårar, säger Birgitta Lindvall.

Se mer:

Har varit tillsammans i över 50 år: ”Man blir alldeles nykär”.