Bions överraskning till sjuke Samuel, 6

Sexårige Samuel Stedt fick hela biosalongen på Bio Capitol i Varberg för sig själv och kunde se nya Lego-filmen.
Foto: Privat
Leukemisjuke Samuel Stedt får inte vistas i offentliga miljöer med mycke folk på grund av infektionsrisken. Men Bio Capitol i Varberg öppnade salongen bara för Samuel.
Foto: Privat
Anna Stedt Forsberg är glad att hon lyckades ordna en biovisning för sin son. – Är så tacksam att Jonas Lejeviken på Bio Capitol i Varberg tog sig tid och hjälpte oss, säger hon.
Foto: Privat

Samuel Stedt, 6 år, har leukemi och är mycket infektionskänslig.

Därför var det otänkbart att gå på bio och se favoriterna i nya Lego-filmen.

Men Jonas Lejeviken på Bio Capitol i Varberg öppnade salongen bara för Samuel.

– Det var fantastiskt. Vi är så himla lyckliga att han ställde upp, säger mamma Anna Stedt Forsberg.

Samuel Stedt från Frillesås insjuknade i leukemi i maj i år och är mitt uppe i en tuff behandling mot sjukdomen.

– Han får mycket cellgifter och har därför dåligt immunförsvar. Han får inte vara i offentliga miljöer. Det är många saker han inte kan göra, som besöka leksaksaffärer, fika på kafé eller gå på McDonalds, säger hans mamma Anna Stedt Forsberg.

"Enda han orkat leka med"

Hon berättar att Samuel är "helt tokig i lego" och att det varit räddningen under sjukdomstiden. 

– Det är det enda han har orkat leka med. Det har varit väldigt viktigt för honom. Veckan innan han blev sjuk var vi på Legoland för första gången. Läkarna tror att han ska kunna resa igen nästa år i augusti. Då planerar vi att åka tillbaka dit, säger Anna Stedt Forsberg.

Och sexåringen upptäckte nyligen att en ny Lego-film gick på bio, "The Lego Ninjago Movie". Men föräldrarna fick förklara att han tyvärr inte kunde gå på bio på grund av infektionsrisken.

Skrev till biografen

Men så fick mamma Anna en idé. Hon skrev till Bio Capitol i Varberg, förklarade situationen och undrade om de kunde vara till hjälp.

– Jag tänkte att jag gör ett försök. Och då svarade Jonas Lejeviken som arbetar på biografen att han absolut ville hjälpa oss, berättar hon.

Tidigare i veckan var det dags, vilket även Hallands Nyheter berättat.

Anna Stedt Forsberg ville göra besöket till en överraskning för Samuel och sa att de skulle åka till Varberg för att hämta nya mediciner. I stället körde Anna och Samuels pappa Björn med Samuel till Bio Capitol.

"Fantastiskt att se Samuel"

– Det tog en stund innan han fattade att han faktiskt skulle få se filmen. Det blev jättejättebra. Det var fantastiskt att se Samuel där när han satt och tittade på film och proppade i sig popcorn och godis, säger Anna.

Hon säger att familjen är oerhört tacksam över Jonas Lejevikens insats.

– Vi är så lyckliga att han ställde upp. Han tog av sin dag och sin tid och gjorde detta för oss. Vi kommer att leva på det här länge, konstaterar Anna.