Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Biltjuven fick bonus – stal både bil och hund

 En man var inne på Konsum i Töreboda i två minuter. När han kom ut till parkeringen var bilen borta - och likaså hunden.

– Jag hoppas framför allt att de får tag i hunden. Man vet ju inte vad en sådan här människa gör, säger bilägaren till GT.

Polisen fick in larmet om den stulna bilen klockan 18.23 på måndagskvällen. En silverfärgad Volvo hade stulits på parkeringsplatsen utanför Konsum i Töreboda.

Men i bilen fanns en också en hund, en mellanpudel med svart päls. Bilägaren är förtvivlad.

– Det är jättetråkigt, just det här att inte veta vad som händer. Man vet ingenting. Det är så mycket tankar som passerar, säger han till GT.

Pudeln låg i baksätet och sov när bilen blev stulen.

– Han är väldigt försynt, han sitter nere på golvet i baksätet och lägger huvudet på kudden och sover. Han bryr sig inte om någon går och sätter sig i bilen, säger han.

"Ville inte lämna hunden i en varm bil"

Stölden inträffade när bilägaren och hans sambo skulle gå in till Konsum och handla. Hans sambo gick in till affären i förväg, medan han själv letade parkering. Till slut hittade han en plats, cirka 15 meter från ingången. Han lämnade bilen i gång med nycklarna i.

– Det var nästan 30 grader varmt. Jag tänkte att jag kan ju inte lämna hunden i en avstängd bil, förklarar han för GT.

Han lämnade bilen påslagen och gick in till Konsum för att snabbt säga till sin sambo att han skulle vänta vid bilen.

– Jag stängde dörren och lät bilen stå och gå. Detta tog två minuter. När jag kom ut var bilen borta. Jag ville inte stängda av luftkonditioneringen för hundens skull, det går väldigt fort för bilen att bli varm, säger han och fortsätter:

"Bär band runt halsen"

– Jag tänkte att den stod så nära dörren och det tog bara två minuter. Jag tänkte att det inte skulle hända någonting, men det gjorde det ju.

Historien har även uppmärksammats på P4 Skaraborg.

Hunden är en mellanstor pudel med svart päls. Den bär ett blått och guld band kring halsen med en berlock i. Har du sett hunden och bilen? Kontakta polisen på 114 14.