Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biljettkontrollanter slogs med 15-åring

Slagsmål bröt ut mellan Västtrafiks kontrollanter och en 15-årig pojke på en spårvagn i Göteborg.

Enligt vittnesuppgifter ska kontrollanterna ha sparkat pojken och knäat honom i magen, skriver Metro.

- Polisen kom dit men det blev ingen åtgärd. Ingen ville anmäla någonting, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i Västra Götaland till GT.se.

Det var på tisdagsförmiddagen som bråket bröt ut på 3:ans spårvagn vid Kungsportsplatsen i Göteborg.

- Det var biljettkontrollanter som kontrollerade en 15-årig pojke som inte visade sig ha en giltig biljett. Då blev det bråk, säger Peter Adlersson.

Ingen anmälan

Ett vittne berättar för Metro att pojken både blev sparkad och knäad, detta trots att pojken själv inte ska ha varit våldsam utan bara försökte ta sig därifrån.

- Polisen kom dit men det blev ingen åtgärd. Det var ingen som ville anmäla någonting, ingen ville medverka till en anmälan, säger Peter Adlersson.

Enligt polisen finns det inga uppgifter om några allvarliga skador i samband med bråket.

Lena Jovén, kommunikationschef på Västtrafik, känner till händelsen.

- Göteborgs Spårvägar håller på att följa upp det här internt. Vi avvaktar med att kommentera tills vi vet vad man kommit fram till där, säger hon.

Lades ut på Youtube

Så sent som i våras fick en annan incident, där Västtrafiks kontrollanter var inblandande, stor uppmärksamhet i medierna. Jeanette Halldin var på väg till jobbet med spårvagnen i Göteborg när två kontrollanter dök upp. Eftersom hon var stressad och försenad så hade hon glömt att stämpla sin biljett. Så fort hon kom på missen stämplade hon dock sin biljett men kontrollanterna ville ändå ge henne böter - för att hon stämplat biljetten för sent. I det tumult som uppstod blev Jeanette bryskt fasthållen. Dessutom fick hon en bot på 1200 kronor. Det hela filmades av en medpassagerare som sedan lade ut klippet på Youtube.

Västtrafik fick mycket skarp kritik för händelsen men företaget menade ändå att kontrollanterna höll sig inom lagens råmärken. Västtrafik gjorde en internutredning som kom fram till att kontrollanterna inte begick något fel under ingripandet.

Litar du på Västtrafiks kontrollanter?