Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Biljett Nu:s vd släppt på fri fot

Biljett Nu:s vd begärdes häktad misstänkt för att uppsåtligen ha lurat till sig pengar genom att sälja biljetter till Bruce Springsteens konserter på Ullevi som han inte kunnat leverera.

Enligt rätten finns det dock ingen skälig misstanke om brottsling gärning och han släpptes på fri fot på tisdagseftermiddagen.

- Han är glad och ser fram emot att få komma hem till sin familj, säger vd:ns advokat Edip Samuelsson.

Häktningsförhandlingen mot vd:n inleddes klockan 14 i Göteborgs tingsrätt. Ett stort medieuppbåd var på plats för att följa förhandlingen.

Åklagare Göran Hansson hade till dagens förhandling gjort en viss justering i brottsrubriceringen. I häktningsframställan begärdes vd:n häktad misstänkt för grovt bedrägeri alternativt försök till grovt bedrägeri under perioden våren 2012 till den 27 juli i Göteborg. i dag var det endast försök till brottet som gällde. Vd:n var klädd i rutig skjorta. Han satt försjunken och såg allvarlig ut inne i rättssalen. I stället för att möta journalisternas blickar tittade han bort. Via sin advokat nekade han till brott.

"En väldig lättnad"

Enligt åklagaren ska han dock uppsåtligen lurat till sig pengar genom att sälja biljetter till Bruce Springsteens konserter på Ullevi som han inte kunnat leverera. Förhandlingen fortsatte sedan bakom stängda dörrar eftersom det kan försvåra utredningen om information kom ut.

Strax efter klockan 15 meddelade rätten att vd:n släpps på fri fot. Det finns ingen skälig misstanke om brottslig gärning, menar rätten och avslog häktningsbegäran. Vd:n är dock fortfarande formellt misstänkt eftersom åklagaren inte fattat beslut om utredningen ska läggas ner eller inte.

Vd:n lämnade tingsrätten direkt efter förhandlingen.

- Han är glad och ser fram emot att få komma hem till sin familj. Han har varit minst sagt chockad och inte förstått vad han gjort för fel, säger hans försvarare, advokat Edip Samuelsson.

Och fortsatte:

- Det här var en väldig väldigt lättnad honom, familjen och företaget.

Edip Samuelsson utgick redan innan förhandlingen från att vd:n skulle släppas och beskriver det inträffade som "en storm i ett vattenglas."

Kommer fortsätta med verksamheten

200 av dem som köpte Bruce Springsteen-biljetterna har redan kompenserats och de hundratal som är kvar räknar man med kommer att få sina pengar den här veckan.

När det gäller den stora summa kontanter som hittades undangömda i vd:ns bil så hävdar han att det var pengar han tagit ut från banken för att betala biljetterna. Enligt Edip Samuelsson så kommer vd:n att fortsätta med verksamheten.

- Eventuellt har han lärt sig en läxa av den här händelsen, säger han.

Vad som händer nu, om utredningen ska fortsätta, är upp till åklagare Göran Hansson. Han var dock fåordig efter förhandlingen.

- Inga kommentarer, säger han.

"En missbedömning"

Vd:n har hela tiden hävdat att en felbedömning ligger bakom biljettstrulet.

- Intresset för Bruce har varit enormt och man trodde att en stängd sektion på Ullevi skulle öppnas, vilket skedde i samband med konserten i Paris, men så blev det inte. Det var en missbedömning, har hans advokat, Edip Samuelsson tidigare sagt till GT.se.