När bilen inte stannade tog två polisbilar upp jakten på föraren som körde in på en återvändsgata. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Roger Vikström
När bilen inte stannade tog två polisbilar upp jakten på föraren som körde in på en återvändsgata. Bilden är från ett annat tillfälle. Foto: Roger Vikström

Bilist vägrade stanna – rammade poliserna

Publicerad

Två polisbilar blev under natten rammade i en biljakt på Hisingen i Göteborg.

Jakten startades efter att bilisten vägrade att stanna vid en poliskontroll.

- Han körde in på en återvändsgata och backade på polisbilarna för att försöka komma undan, säger polisens presstalesman Thomas Fuxborg.

Bilisten vägrade att stanna i en poliskontroll.

Det blev starten på en kort men dramatiskt jakt vid Minelundsgatan på Hisingen under natten till torsdagen.

Det var vid 2-tiden på natten som polisen kallade in bilen vid kontrollen.

Återvändsgata

När bilen inte stannade tog två polisbilar upp jakten efter bilen som körde in på en återvändsgata.

– Han försökte köra därifrån och då var vi två polisbilar efter när han kör in på återvändsgatan. Då backar den här mannen på båda polisbilarna. Poliserna var ju inte ur sina bilar när han backade på dem, men han har väl antagligen gjort så här för att försöka komma undan, säger Thomas Fuxborg.

Mannens flyktförsök misslyckades och kort efter kollisionen kunde mannen gripas.

Mannen misstänks nu för försök till våld mot tjänsteman och grov olovlig körning då han saknar körkort.

Riskfyllt arbete

Bilen som mannen körde var inte stulen och vad Thomas Fuxborg vet var inte mannen efterlyst för något annat brott.

– Jag vet inte vad han gjorde där ute, om han kanske planerade ett inbrott vid Hornbach som ligger där han stoppades, säger Thomas Fuxborg.

Poliser som arbetar ute på fältet har ett riskfyllt arbete.

I söndags skrev GT bland annat om hur polisen först tvingades preja av en bil av vägen i närheten av Östra sjukhuset och om hur några inbrottstjuvar försökte köra över en polispatrull mellan Larv och Kvänum.

Anders Abrahamsson
Anders Abrahamsson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER