Vid halv tolv-tiden på lördagsförmiddagen inträffade en olycka i centrala Lidköping.
Vid halv tolv-tiden på lördagsförmiddagen inträffade en olycka i centrala Lidköping.

Bilist skulle stila – körde på kompisen

Publicerad

En bil körde på lördagsförmiddagen plötsligt upp på trottoaren i centrala Lidköping - och en kvinna blev påkörd.

Det visade sig att de inblandade känner varandra, och hade stämt träff.

Vid halv tolv-tiden på lördagsförmiddagen inträffade en olycka i centrala Lidköping, i korsningen Solhagsvägen/Falkgatan.

– En bil har kommit i hög fart på Solhagsvägen och skulle svänga ner på Falkgatan: Men han har inte kunnat ta svängen för att farten varit för hög. Han har i stället gått in i ett gäng ungdomar på fyra stycken. En flicka har blivit påkörd, säger Thomas Vänerfors, inre befäl vid polisen i Lidköping.

Det visade sig att de personer som var inblandade i olyckan känner varandra.

– De hade stämt träff. Det var ungdomarna, däribland den påkörda kvinnan, som föraren skulle träffa. Det är väldigt vårdslöst kört, han skulle helt enkelt stila sig lite inför kompisarna och det gick fullständigt över styr, säger Thomas Vänerfors.

Det finns ingen misstanke om att föraren ska ha varit påverkad.

Mannen är misstänkt för vårdslöshet i trafik. Det finns vittnen till händelsen.

Den påkörda kvinnan är på sjukhus men har kunnat höras av en polispatrull. Enligt polisen är hon inte allvarligt skadad.

Adrianna Pavlica
Adrianna Pavlica

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER