Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilist sa till ungdomar – fick käken söndersparkad

Under 2018 anmäldes drygt 1,5 miljoner brott i Sverige.
Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.Foto: SVT / SVT
Polisbil i stadsdelen Norrby i Borås.Foto: ALEX LJUNGDAHL / ALEX LJUNGDAHL

En man i 25-årsåldern utsattes sent på lördagskvällen för en brutal misshandel i Borås. Detta efter att han konfronterat ett ungdomsgäng som kastade ägg på hans bil.

– Han hade civilkurage nog att säga till de här ungdomarna, och det får han lida för nu. Det är fruktansvärt vidrigt, säger Jan Johansson vid polisen i Borås.

Misshandeln, som SVT Väst var först med att rapportera om, inträffade strax efter klockan 21.30 på lördagskvällen.

Mannen kom körande på en gata i stadsdelen Norrby i Borås, när hans bil plötsligt överöstes av ägg. Föraren, en man i 25-årsåldern, bestämde sig för att stanna bilen och konfrontera det gäng på 10-15 personer som kastat äggen.

– Han går fram till dem och frågar vad de håller på med, och då ger de sig på honom, säger Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås.

Han fortsätter:

– De attackerar honom med sparkar och slag, både mot kropp och ansikte. Det är en väldigt rå och helt oprovocerad misshandel.

Flydde till polishus

Mannen lyckades fly från platsen och tog sig springande till det närbelägna polishuset.

– Vi ringde omedelbart efter ambulans. Hans käke var avslagen, flera tänder krossade och revbenen skadade. Han fördes till Sahlgrenska där han opererats, säger Jan Johansson.

Polisen skickade flera patruller till platsen, där de fann mannens bil – sönderslagen. Vid lunchtid på söndagen hade ingen person ännu gripits för brotten.

– Men vi kommer att göra allt vi kan för att lösa det här och sätta fast de här personerna, säger Jan Johansson.

Bilen har tagits i beslag för teknisk undersökning och under söndagen kommer polisen att bearbeta vittnesuppgifter. Den misshandlade mannen kan, på grund av sina skador, inte höras förrän tidigast måndag.

”Fruktansvärt vidrigt”

Johansson poängterar att liknande händelser är ovanliga, men uppmanar ändå allmänheten att vara försiktig. 

– Det är viktigt att vi har civilkurage i samhället, men kanske ska man inte ingripa i alla situationer. Det kan vara bättre att kontakta polis. Vi har trots allt betalt för att möta och besvara våld.  

– Den här mannen hade civilkurage nog att säga till de här ungdomarna, och det får han lida för nu. Det är fruktansvärt vidrigt. Det handlar om mycket våld riktat mot en ensam och försvarslös person.