Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bil körde mot trafiken på E20 – jagades av polis

En bilist vägrade stanna för polisen och försökte köra ifrån en polisbil.

På E20 i Göteborg körde bilisten mot trafiken och då valde polisen att avbryta jakten.

– Förföljandet blev en alldeles för stor risk för allmänheten, och då valde vi att avbryta jakten innan någon skadades, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson.

Det var vid klockan 18 på onsdagen som jakten ägde rum i Göteborg.

– Föraren till bilen stannade inte på polismans tecken och försökte då köra ifrån polispatrullen. Polispatrullen följde efter med avsikt att stoppa bilen och kontrollera bilen, och det verkar det finnas god anledning till, sa Stefan Gustafsson initialt.

Jakten skedde i Gamlestan i Göteborg och ut till E20, där polisen avbröt jakten.

– Han har kört synnerligen vårdslöst mot trafiken två gånger, och det blev en alldeles för stor risk för allmänheten. Föraren har inte visat någon som helst hänsyn till omgivningen, och då valde vi att avbryta, berättade ger Stefan Gustafsson.

Han fortsatte:

– Kör man mot trafiken vid två tillfällen finns det ingen gräns för vad man är kapapel till.

Letade efter föraren

Polisen sökte efter föraren till bilen under kvällen.

– Vi har en spaningsinsats, men vi har ingen aktiv jakt där vi ligger i hög hastighet och kör efter. Vi har flera enheter i området som letar, säger Stefan Gustafsson.