Bilist körde av vägen – en person till sjukhus

Publicerad

En bilist körde under måndagsmorgonen av vägen utanför Uddevalla. 

Olyckan inträffade i höjd med Högstorpmotet. Polis, räddningstjänst och ambulans larmades till platsen. 

– Ambulansen tog med kvinnan som kört av vägen, säger Marcus Berg, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla. 

Det var vid 08:45 som polisen fick in ett larm angående en trafikolycka utanför Uddevalla i höjd med Högstorpmotet. Polis och ambulans larmades till platsen.  

En bil ska ha kört av vägen och ner i ett dike.

– Vi vet inte hur många som är inblandade just nu. Vi kom till platsen vid 08:46, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson i region Väst, initialt.

En till sjukhus

Det var klockan 08.50 fortfarande oklart om någon skadats i samband med trafikolyckan. 

Enligt räddningstjänsten fick föraren som var inblandad i olyckan åka med ambulansen från olycksplatsen.

– Det var en lättare skada eller eventuellt bara för kontroll. Det var inga fler i bilen och inget läckage så vi har lämnat platsen, säger Marcus Berg, styrkeledare på räddningstjänsten i Uddevalla. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER