Bilfirma utsatt för massvandalisering

Bilderna har inget att göra med den aktuella händelsen.
Foto: Collage / Nils Petter Nilsson / Suvad Mrkonjic
Polisen söker efter vittnen till händelsen.
Foto: Polisen / Facebook

Under julhelgen utsattes en bilfirma i Lidköping för en omfattande skadegörelse. 

Hela 23 bilar – gamla som nya – har skadats.

– Det finns tecken som visar på att de har stått på en av bilarna och sparkat sönder den, säger Mattias Angerfält, polisinspektör i Lidköping.

Nu söker polisen efter vittnen.

Bilfirman, som är belägen i Lidköping, har en öppen gård utomhus där det parkeras såväl begagnade som nya bilar. Det var under julhelgen som ett flertal bilar vandaliserades ute på parkeringen.

En i personalen upptäckte skadegörelsen och gjorde en polisanmälan.

14 däck var sönderskurna, sju backspeglar och sju tanklock var sönderbrutna. Även vindrutetorkare och spolmunstycken hade förstörts. Sex sidorutor och framrutor var krossade och flera av bilarna hade lackskador.

– Man har förmodligen använt en kniv för att skära sönder däcken. Det ser ut som att de har sparkat på backspeglarna och tanklocket. Det finns också tecken som visar på att de har stått på en av bil och sparkat sönder den, säger Mattias Angerfält, polisinspektör vid polisen i Lidköping.


LÄS MER: Man gick bärsärkagång mot polishus – två gånger 


Söker efter vittnen

Hela 23 bilar har blivit vandaliserade. Polisen har varit på plats med tekniker.

–  Vi har kunnat säkra en del spår, säger Mattias Angerfält.

Nu går polisen ut på sociala medier och söker efter vittnen.

– Vi behöver vittnesuppgifter som kan hjälpa oss på traven. Man kanske inte tänker att man har sett en mystisk bil eller person om man inte vet vad som har hänt. Men om man får reda på detta efteråt, så hoppas vi att man kan komma ihåg om man har sett något, säger Mattias Angerfält.

Händelsen ska ha inträffat någon gång mellan kvällen den 23 december och lunchtid på juldagen.

Även en intilliggande möbelbutik har drabbats av vandalisering – ett flertal lampor har blivit nedslitna. Polisen misstänker att händelserna kan ha en koppling.