Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilderna avslöjar HA:s klubblokal inifrån

Två dagar efter att Anton, 27, fördes bort slog polisen till mot Hells Angels West Rock Citys lokaler i Sisjöns industriområde.
Foto: Polisen
Klubbens mötesrum med konferensbord och en målning över Göteborg och ett amerikanskt stridsflygplan med Hells Angels-dödskallen.
Foto: Polisen
Varje vecka håller Hells Angels klubbmöte i lokalen
Foto: Polisen
Baren.
Foto: Polisen
Toaletten.
Foto: Polisen
Spelhörna.
Foto: Polisen
Ingången till Hells Angels lokal har en uteservering och gallergrind.
Foto: Polisen
Mördade Anton, 27.
Foto: Privat
1 / 9

Bakom två gallerdörrar, en vanlig entrédörr, och sedan ytterligare en gallerdörr ligger Hells Angels West Rock Citys lokaler i Sisjöns industriområde.

GT kan i dag publicera exklusiva bilder inifrån klubben - den senaste av tre Hells Angels-avdelningar i Göteborg. 

– Till mig sades att hantverkare skulle ha lokalen, säger fastighetsägaren Stefan Larsson.

Tv:n stod påslagen med ett tv-spel i rutan då polisen en sen kväll i slutet av augusti slog till mot Hells Angels West Rock Citys lokal i västra Göteborg. 

Tillslaget skedde två dagar efter att den 27-årige Anton förts bort i en bil bara några hundra meter från klubblokalen. En medlem i Hells Angels undergrupp Red & White Crew, som delar adress med moderorganisationen i Sisjöns industriområde, ställs i dag inför rätta för delaktighet i Antons död.

En 48-årig man med långvarig koppling till Hells Angels, men utan att vara medlem, pekas ut som huvudman.

Men då, i slutet av augusti, sökte polisen efter den försvunne Anton själv i Hells Angels West Rock Citys lokaler.

Det berättar åklagaren Peter Larsson som fattade beslutet om husrannsakan. 

– Jo, det var så. Vi trodde att han kunde finnas där, säger åklagaren. 

Spåren pekade tidigt mot Hells Angels-miljön. Det rörde sig dels om vilka som misstänktes för bortförandet men också om att West Rock City har sin klubblokal så nära platsen där Anton sist sågs i livet.

När utsikterna att finna 27-åringen vid liv minskade återkom polisen till lokalen med en likhund - men utan att hunden markerade för någonting.

Husrannsakan inleddes sent på kvällen den 29 augusti och lokalerna var avspärrade fram till 16-tiden dagen därpå. Några timmar efter att avspärrningsbanden tagits ner påträffades Anton död två kilometer därifrån.

Klubbens stationära dator tog polisen med sig från kontoret inne i lokalen för att finna spår.

– Vi gjorde några mindre beslag, en mindre mängd narkotika. Det låg lite cannabis någonstans som någon kanske slängt ifrån sig, Peter Larsson.

Men ingenting hjälpte utredningen framåt. Därför ingår inte fotoserien från husrannsakan i det egentliga förundersökningsprotokollet.

På bilderna ser klubbens lokaler nyrenoverade ut. I ett av rummen finns ett större konferensbord med svarta läderstolar. Längs ena väggen syns en målning över Göteborgs centrala delar med Älvsborgsbron, konturerna av Liseberg och Gothia Towers insvepta i röda dimslöjor. Över staden flyger ett amerikanskt bombplan från andra världskriget med Hells Angels dödskalle i fronten.  

West Rock City bildades 2011 som den tredje Hells Angels-avdelningen i Göteborg och flyttade in på Södra Långebergsgatan 20 efter att första tiden ha varit lokallösa. Fastigheten ägs av bolaget Vargagården KB som drivs av byggföretagaren Stefan Larsson. 

När vi når honom per telefon kopplas samtalet plötsligt ner.

Per sms skriver Stefan Larsson att det är hans hyresgäst som i sin tur hyr ut i andra hand till Hells Angels. På frågan om hur han ser på hyresgästens uthyrning skriver Stefan Larsson: 

"Detta har hållit på länge. Fick dock ej sådan information när de flyttade in. Till mig sades att hantverkare skulle ha lokalen."

När vi ber honom förklara varför han som fastighetsägare inte gått in och brutit andrahandsuthyrningen om den sker på andra villkor än vad som överenskommits ber Stefan Larsson om att få återkomma senare.

Det var inte bara hos Hells Angels West Rock City som polisen gjorde husrannsakan under utredning av det misstänkta mordet. I Kungsbacka söktes lokaler som Red Devils, en supportergrupp till Hells Angels, under perioder använt och som ägs av en ledande medlem i organisationen. Han misstänktes för att ha hjälpt de misstänkta med kläder efter mordet. Förutom en mängd Hells Angels- och Red Devils-relaterade kläder och föremål fann polisen också narkotika.

– Åtal i den delen kommer jag väcka senare, säger åklagaren Peter Larsson. 

Detta har hänt

Den 27 augusti förs 27-årige Anton bort i en bil i Kobbegården, Askim. Ett stort sökande inleds och redan dagen därpå kan polisen gripa två personer för inblandning. Motivet för försvinnandet verkar ha varit att Anton inte betalt tillbaka allt på en skuld - 500 kronor saknades.

Den 29 augusti görs en husrannsakan hos Hells Angels West Rock Citys lokaler. Inledningsvis för att finna Anton eller finna spår mot de som misstänks för hans försvinnande

Den 30 augusti hittas Anton död vid Sisjön, två kilometer söder om industriområdet där Hells Angels har sin lokal.

16 februari åtalas tre personer för delaktighet i försvinnandet. Två av dem åtalas också för delaktighet i själva mordet.