Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilar satta i brand – för andra natten i rad

Bränder i Partille skakar om boende.
Ingen är gripen för bränderna.Foto: Privat

För andra natten i rad har bilar satts i brand i Partille.

Polisen har än så länge inga gripna.

– Vi söker i närområdet initialt, för att se om det finns vittnen eller någon från en övervakningskamera, sa Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst, i inledningsskedet.

Natten till juldagen började en bil brinna i Partille, efter att gärningsmännen krossat fordonets ruta, slängt in en vätska och därefter tänt på. 

På torsdagsmorgonen vaknade boende i området till ytterligare ett branddåd – och den här gången var det två bilar som stod i lågor. 

Bilbränder i Partille

En boende i området berättar att han var på väg hem efter att ha skjutsat en kompis när han upptäckte branden.

– Jag såg att den brann och ringde 112 direkt. Det är ju inte kul. Man tänker ju på att det är någon stackars människa som får sin bil bränd och sitt liv förstört för en liten framtid innan försäkringsbolaget kan komma in, säger en boende. 

Polis och räddningstjänst ryckte ut till platsen. 

– Vi söker i närområdet initialt, för att se om det finns vittnen eller någon från en övervakningskamera, sa Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst. 

Ingen misstänkt

Tidigt på annandagen säger polisen att man ännu inte har någon gripen i ärendet. 

Det är oklart om det finns något samband mellan bränderna.

– Det vågar jag inte svara på. Men polisiärt jämför vi ju tillvägagångssätten, om vi kan hitta en gemensam nämnare, säger Christer Fuxborg, polisens presstalesperson.