Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bilar kraschar in i parets trädgård – gång på gång

Räddningstjänstens råd: Så ska du agera vid en trafikolycka
I förra veckan vaknade Alexandra Josefsson av en hög smäll – och att en Audi satt fast i huset utanför Ulricehamn.Foto: Privat
”Jag tittade ner från fönstret och där stod bilen rakt in i väggen”, säger Alexandra Josefsson.Foto: Privat
Alexandra och sambon Mathias saknar att kunna släppa ut hundarna fritt i trädgården. Vilket inte går när det är hål i staketet.Foto: Privat

Gång på gång kraschar bilar in i Alexandra Josefssons trädgård.

I förra veckan vaknade hon av en hög smäll – och att en Audi satt fast i huset.

– Jag tittade ner från fönstret och där stod bilen rakt in i väggen, säger Alexandra.

I fredags morse vaknade Alexandra Josefsson, 30, och sambon Mathias Sandgren, 30, av en hög smäll.

Alexandra sprang till fönstret på andra våningen i huset utanför Ulricehamn. Hon trodde att två bilar krockat på vägen som löper strax utanför tomtgränsen.

– Jag trodde det handlade om två bilar som frontalkrockat. Men jag såg inga bilar, utan bara att staketet hade ett hål i sig, säger Alexandra, som tidigare intervjuats av Borås Tidning.

Och det här är inte första gången som det sker.

– Jag tittade ner från fönstret och där stod bilen rakt in i väggen. Det har aldrig hänt innan, men bilar och lastbilar har varit inne i trädgården förut. Först var man orolig om det var någon som hade blivit svårt skadad eller dött, säger Alexandra.

Enligt BT behövde ingen person föras till sjukhus.

– En person klagar på ont i en fot och i huvudet, sa Tommy Lieback, inre befäl vid Södra Älvsborgs räddningstjänstförbund efter olyckan, till tidningen i samband med olyckan.

Alexandra Josefsson och Mathias Sandgren.Foto: Privat
Bilen fastnade i huset och behövde lyftas bort med en kranbil.Foto: Privat

Är femte gången

Huset ägdes tidigare av Mathias föräldrar och de har behövt laga staketet vid flera tillfällen.

– Det är fem gånger minst, totalt. Det är nästan varje år. Det är en T-korsning här utanför och bilarna fortsätter rakt fram, säger Alexandra.

Några av bilarna har förarna själva kunnat köra i väg från trädgården. Så var dock inte fallet den här gången.

– Bilen satt helt fast i huset och kom inte loss. Mannen som körde kunde gå ut själv från bilen. Ambulans, räddningstjänst och polis var där ganska fort och sedan kom en kranbil som lyfte bilen. Det blev skrot, säger Alexandra.

Nu väntar familjen på att försäkringsbolaget ska ge klartecken för att kunna reparera skadorna på huset och hålet i staketet.

– Nu i efterhand är det bara väldigt tråkigt för att staketet är sönder. Vi har ju hundar som inte kan gå ut nu, säger Alexandra Josefsson.