Tre bilar körde mot färdriktningen på E18. Foto: David Hårseth/Dagsmedia AB
Tre bilar körde mot färdriktningen på E18.  Foto: David Hårseth/Dagsmedia AB

Tre bilar körde mot färdriktningen på E18

Publicerad

Tre bilar kom under onsdagskvällen över i fel färdriktning på E18 i närheten av Karlstad.

Till sist kolliderade två bilar.

Enligt räddningstjänsten är det oklart hur bilarna kommit över på fel sida.

– Det är ganska mycket vägarbeten där, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap i Karlstad.

Olyckan inträffade på E18 mellan Karlstad och Vålberg vid 18.45 under onsdagskvällen.

– Det var tre bilar som hade kommit över på fel sida, möjligen i samband med ett vägbygge, säger Björn Johansson, räddningschef i beredskap i Karlstad.

Alla var ute ur bilarna när räddningstjänsten kom fram. Bilarna ska inte ha krockat i så hög hastighet.

– Det skulle kunna ha varit värre, säger Björn Johansson.

Oklart hur bilarna hamnat fel

Det är oklart hur bilarna kommit över i fel körfält.

– Vi försökte backa bandet för att se var bilarna hade kommit över på fel sida, men vi hittade inget konkret ställe. Just där håller de på att bygga ganska mycket. Det är lite rörigare än vanligt. Det kanske har bidragit till att någon kom över på fel sida, säger Björn Johansson.

Ambulans larmades till platsen, men det visade sig att ingen behövde föras till sjukhus.

Lastbil krockade med personbil

Lite senare under kvällen inträffade ytterligare en olycka på E18 i Karlstad när en lastbil körde in i en personbil. Lastbilen blockerade trafiken och en person fördes till sjukhus med ambulans, skriver NWT.

– Som jag har förstått det så ska det inte röra sig om några allvarliga personskador, säger Björn Johansson till tidningen.

Relaterade ämnen
Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER