En av bilarna började brinna i samband med olyckan Foto: David Hårseth
En av bilarna började brinna i samband med olyckan  Foto: David Hårseth

Bil klövs i två delar efter krasch

Publicerad

På lördagseftermiddagen inträffade en trafikolycka med tre inblandade bilar på E18 utanför Kristinehamn.

– Det är till att börja med två bilar, som hamnar långsida mot långsida vid en omkörning. Den bilen som är närmast vajerräcket går emot och sedan kör de så i cirka 70 meter innan räcket tar slut. Då hamnar den bilen i motsatt körfält och krockar med en tredje bil, säger Erik Hiding, vid Värmlandspolisen. 

Den tredje bilen började brinna efter olyckan och den bilen som hamnade i motsatt körfält klövs i princip i två delar, enligt polisen.

Larmet om olyckan kom vid 16.30-tiden på lördagen och började med en omkörning på E18 som av okänd anledning gick snett utanför Kristinehamn.

– De går ihop på något sätt och den bilen som är närmast vajerräcket trängs in mot räcket och sedan kör de båda bilarna så i mellan 70 och 100 meter, säger Erik Hiding.

När räcket tog slut hamnade bilen som var närmast i motsatt körfält. 

– Där är det en bil som ska svänga, och de båda bilarna kolliderar, säger Hiding.

En bil började brinna

Den tredje bilen, började brinna efter olyckan och den bilen som hamnade i motsatt färdriktning klövs i två delar.

– En halva låg på ett ställe och den andra halvan en bit bort.

Det ska inte finnas några allvarligare personskador i samband med olyckan.

– Det hade kunnat sluta hur illa som helst, men nu verkar det vara en person som fått en fraktur, säger Erik Hiding, vid Värmlandspolisen. 

Polisen kommer skriva en anmälan om olycka och hålla förhör med de inblandade. 

E18 stängdes av under räddningsarbetet efter olyckan. 

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER