Bilen hade kört av vägen och låg lutad vid kanten av en sluttning. Foto: Mikael Berglund
Bilen hade kört av vägen och låg lutad vid kanten av en sluttning. Foto: Mikael Berglund

Bil voltade och låg på sidan – vid sluttningen

Publicerad

En bil voltade under torsdagsförmiddagen på en mindre väg utanför Stenungsund.

Bilen stod lutad över någon typ av slänt eller bergkant.

– Han hade haft en bra bit ner om det fortsatt, säger Anders Svensson, insatsledare på plats för räddningstjänsten.

Enligt Anders Svensson på räddningstjänsten ska bilen ha krockat med en stenmur och lagt sig på sidan nära en brant sluttning på torsdagsförmiddagen.

– Det är säkert 20 meter ner till där det planar ut, säger Anders Svensson.

Olyckan har skett på en mindre väg och det var enligt uppgifter väldigt halt och isigt på platsen.

Föraren mår bra

Föraren, som var den enda personen i bilen, ska efter omständigheterna må bra.

– Han hade inte kunnat ta sig ur bilen eftersom den låg på sidan. Han har suttit där ett bra tag och är lite nedkyld. Men han sitter och värmer sig i ambulansen nu, sa Anders Svensson, insatsledare på plats för räddningstjänsten, på förmiddagen.

Bilen har nu bärgats och mannen kommer troligtvis föras till sjukhus för kontroll.

Evelina Nedlund
Evelina Nedlund
Love Hansen Siilin
Love Hansen Siilin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER