Bil voltade flera varv – väg avstängd

Publicerad

En singelolycka inträffade under torsdagseftermiddagen när en personbil körde av vägen i Stenungsund.

Enligt räddningstjänsten voltade bilen flera varv.

Vägen är avstängd under bärgningsarbetet och enligt räddningstjänsten har det bildats långa köer vid olycksplatsen.

Larmet kom in strax efter klockan 17 på torsdagen. En bil hade då kört av vägen i Stenungsund.

– Det är en förare som av okänd anledning kört av en 70-väg i en kurva. Bilen har voltat ner för en slänt flera varv, innan den landade på en gångbana, säger Jörgen Simonsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Stenungsund.

Förd till sjukhus

Personen fick hjälp ut ur bilen av förbipasserande. Enligt räddningstjänsten ska föraren inte haft några synliga skador, men fördes med ambulans till sjukhus.

Bilen behövde bärgas från platsen och vägen är helt avstängd under bärgningsarbetet. 

– Det är ganska många som kör där nu, så det har bildats långa köer, säger Jörgen Simonsson.

Arbetet beräknas vara klart strax efter klockan 18, enligt räddningstjänsten.

Lovisa Waldeck
Lovisa Waldeck

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER