Personuppgiftspolicy

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer i vår cookiepolicy.

Läs mer

Bil stod i brand på parkering i Lövgärdet: ”Skadegörelse”

Foto: Google maps

Räddningstjänsten larmades på onsdagskvällen till en bilbrand i Lövgärdet, i nordöstra Göteborg.

Det är den senaste i raden av bilbränder som härjat i området den senaste tiden.

– Det har brunnit en bil på Rosmaringatan. Den är släckt nu och vi är hemma, säger Micke Olsson, på räddningstjänsten Storgöteborg.

Larmet inkom vid 22-tiden på onsdagskvällen, vilket GP var först att rapportera om.

Den brinnande bilen stod på en parkering, och kunde släckas av räddningstjänsten. Det förelåg inte någon spridningsrisk enligt Micke Olsson, larm- och ledningsoperatör på räddningstjänsten Storgöteborg.

Också polis larmades till branden.

– Jag kan se att patrullen skriver en anmälan om skadegörelse, säger Magnus Schildt, vakthavande befäl hos polisen i region Väst.

Han kan i övrigt inte uttala sig om någon eventuell koppling till de tidigare bilbränderna i området.

Senast i går, på tisdagen, brann en bil i ett parkeringshus på Kaprisgatan. Det fanns då en misstanke hos räddningstjänsten om att branden kunde vara anlagd.

Tre bilbränder i söndags

Och också i söndags larmades räddningstjänsten till tre olika bilbränder i Lövgärdet.

Vid 17-tiden kom det första larmet.

– Vittnen hade sett flera personer som var maskerade springa fram till en bil, slå sönder en ruta och kasta in något som brann. Sedan började bilen brinna, sa Sebastian Börjesson, vakthavande befäl vid polisen i region Väst, då.

Bara 20 minuter senare brann en andra bil. Och kort därefter en tredje.

I samband med insatsen på platsen blev en väktarbil attackerad med vad som tros vara ett isblock, alternativt någon typ av snöbollar.

Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region Väst, har tidigare sagt till GT att man utreder bakgrunden till varför så många bilar brunnit i området den senaste tiden.

– Det är klart att vi söker anledningen till varför detta sker här och nu, om det kan kopplas till något beslag polisen har gjort. Vi har tidigare sett i andra stadsdelar att detta är ett sätt för kriminella att skapa oreda och ge igen, men vi kan inte koppla det till något sådant i nuläget, säger Hans-Jörgen Ostler, polisens presstalesperson i region väst.