Minibuss i olycka – två till sjukhus

Publicerad

En bil och en minibuss kolliderade på måndagsmorgonen.
Två personer har förts till sjukhus efter krocken.
– Bilen körde in i bussen, säger Niklas Ignell, stabschef vid räddningstjänsten.

Larmet kom in till polis och räddningstjänsten vid 08.20 efter att en minibuss och en personbil kolliderade i närheten av Borås. 

– Bilen körde in i bussen, säger Niklas Ignell, stabschef vid räddningstjänsten. 

Två personer fick föras till sjukhus, enligt initiala uppgifter ska ingen person ha kommit till allvarlig fysisk skada. 

Troligt sjukdomsfall 

– Som jag har förstått det är det någon form av sjukdomsfall som ligger bakom olyckan, säger Niklas Ignell, stabschef vid räddningstjänsten, till Borås Tidning. 

Polisen larmades också ut till olycksplatsen. 

– Vad vi har fått till oss är att den ena har blivit påkörd bakifrån. Båda förarna är förda till sjukhus med oklara skador, säger Sanna Lagerqvist, vakthavande befäl på polisen.

Vid klockan halv tio hade räddningstjänsten lämnat platsen.

– VI är färdiga där. Det är helt öppet på vägen nu, säger Niklas Ignell. 

Texten uppdateras. 

Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER