Personuppgiftspolicy

Vi vill informera dig om vår policy som beskriver hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

Mc-förare till sjukhus efter krock på E20

Ett körfält fick stängas av på E20 utanför Alingsås efter att en bil och motorcykel krockat under fredagseftermiddagen.

Motorcyklisten har förts till sjukhus.

– Men han har klarat sig förvånansvärt bra, tack och lov. Han åkte med ambulansen för kontroll, säger Martin Ekdahl på räddningstjänsten.

Larmet kom strax efter klockan 15 på fredagseftermiddagen. Trafikolyckan inträffade nära Ljurhalla. Det var Göteborgs-Posten som var först med att rapportera om olyckan.

– Det var en mc-olycka på E20, strax norr om Alingsås, berättar Martin Ekdahl, styrkeledare vid räddningstjänsten i Alingsås.

Han fortsätter:

– Motorcykeln blev påkörd bakifrån av en personbil.

Enligt de initiala uppgifterna skulle ingen ha skadats allvarligt i olyckan, däremot var bilföraren chockad och motorcyklisten klagade över smärtor i en hand.

Motorcyklist till sjukhus

Men vid 16.20-tiden står det klart att motorcyklisten trots allt kommer få föras till sjukhus, dock med lättare skador. Det skriver polisen på sin hemsida.

–  Han har klarat sig förvånansvärt bra, tack och lov. Han åkte med ambulansen för kontroll, kan man nog kalla det. Men i övrigt var det inga allvarliga skador.

Först rapporterades det om att en fil hade stängts av i samband med olyckan. Men åtgärden behövde aldrig genomföras.

– Vi behövde egentligen inte stänga av trafiken, vi körde med lite reducerad trafik. Det flöt på. Han (motorcyklisten) hade tur den här gången, avslutar Martin Ekdahl.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 16-tiden på eftermiddagen.

Logga in för att följa

Det är gratis och går snabbt!