Mc-förare till sjukhus efter krock på E20

Publicerad

Ett körfält fick stängas av på E20 utanför Alingsås efter att en bil och motorcykel krockat under fredagseftermiddagen.

Motorcyklisten har förts till sjukhus.

– Men han har klarat sig förvånansvärt bra, tack och lov. Han åkte med ambulansen för kontroll, säger Martin Ekdahl på räddningstjänsten.

Larmet kom strax efter klockan 15 på fredagseftermiddagen. Trafikolyckan inträffade nära Ljurhalla. Det var Göteborgs-Posten som var först med att rapportera om olyckan.

– Det var en mc-olycka på E20, strax norr om Alingsås, berättar Martin Ekdahl, styrkeledare vid räddningstjänsten i Alingsås.

Han fortsätter:

– Motorcykeln blev påkörd bakifrån av en personbil.

Enligt de initiala uppgifterna skulle ingen ha skadats allvarligt i olyckan, däremot var bilföraren chockad och motorcyklisten klagade över smärtor i en hand.

Motorcyklist till sjukhus

Men vid 16.20-tiden står det klart att motorcyklisten trots allt kommer få föras till sjukhus, dock med lättare skador. Det skriver polisen på sin hemsida.

–  Han har klarat sig förvånansvärt bra, tack och lov. Han åkte med ambulansen för kontroll, kan man nog kalla det. Men i övrigt var det inga allvarliga skador.

Först rapporterades det om att en fil hade stängts av i samband med olyckan. Men åtgärden behövde aldrig genomföras.

– Vi behövde egentligen inte stänga av trafiken, vi körde med lite reducerad trafik. Det flöt på. Han (motorcyklisten) hade tur den här gången, avslutar Martin Ekdahl.

Räddningstjänsten lämnade platsen vid 16-tiden på eftermiddagen.

Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER