En bil och en husbil har kolliderat på riksväg 44 utanför Lidköping. Tre personer avled i olyckan. Foto: Torbjörn Axelsson/WestyEn bil och en husbil har kolliderat på riksväg 44 utanför Lidköping. Tre personer avled i olyckan. Foto: Torbjörn Axelsson/Westy
En bil och en husbil har kolliderat på riksväg 44 utanför Lidköping. Tre personer avled i olyckan. Foto: Torbjörn Axelsson/Westy
Foto: Torbjörn AxelssonFoto: Torbjörn Axelsson
 Foto: Torbjörn Axelsson

Tre döda efter husbilskrasch

Publicerad
Uppdaterad

En bil och en husbil kolliderade på riksväg 44 utanför Lidköping under torsdagseftermiddagen.

Tre personer dog i olyckan, och deras anhöriga har underrättas av polisen.

– Personbilen ska enligt uppgift ha fattat eld, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i regionväst, i olyckans inledande skede.

Olyckan inträffade vid 17-tiden på torsdagseftermiddagen. 

Enligt SOS Alarm ska det vara en personbil som kolliderat med en husbil. 

På plats finns två enheter från räddningstjänster och tre ambulanser.

Enligt räddningstjänsten ska kollisionen ha varit rejäl.

– Det är en kraftig smäll och verkar allvarligt, sade Fredrik Eriksson på Västra Skaraborgs räddningstjänstförbund strax efter klockan 17.

Personbilen fattade eld

Även polisen menade att olyckan ska ha varit allvarlig.

– Personbilen ska enligt uppgift ha fattat eld, säger Tommy Nyman, presstalesperson vid polisen i regionväst.

Tre döda

Vid klockan 17.45 meddelade räddningstjänsten att skadade förts från platsen med ambulans.

– Men vi vet inte hur många det är än, säger Eriksson.

Lite senare uppgav SOS Alarm att två personer förts till sjukhus med ambulans.

– En tredje ambulans är kvar vid olycksplatsen. Dessutom har helikoptern varit på plats, men den tog inte med någon person, uppgav teamledare Malin Pettersson.

Enligt polisen står trafiken kring olycksplatsen helt still i samband med räddningsarbetet. Detta bekräftar SOS Alarm klockan 18.10.

Först klockan 20 meddelade polisen att vägen åter öppnats för trafik.

Vid 22 meddelade polisen att en man och två kvinnor avlidit i samband med olyckan. Anhöriga är underättade. De två som avled färdades båda i husbilen. 

– En kvinna som färdats i personbilen har avlidit och en man och en kvinna i husbilen har avlidit, säger Martin Kihlström, stationsbefäl vid polisen i Lidköping.

Mannen och kvinnan i husbilen var båda hemmahörande i Stockholmsområdet.

Utöver de avlidna har en man och en kvinna förts till sjukhus.

– Vet inte hur skadeläget ser ut just nu, men de är allvarligt skadade, säger Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region Väst. 

Vid 06-tiden på fredagen berättar han att de under dagen kommer fortsätta utreda vad som orsakade olyckan. 

– Vi kommer att utreda om det exempelvis var något tekniskt fel på bilarna. Det kommer även hållas en del förhör, säger Morten Gunneng. 

 

Alfred Dikalow
Alfred Dikalow

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER