Bilen har kört in i ett träd och hamnat i ett vattenfyllt dike. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO
Bilen har kört in i ett träd och hamnat i ett vattenfyllt dike. Foto: Mikael Berglund/NyheterSTO

Man och kvinna döda i svår krasch

Publicerad

En personbil körde in i ett träd och åkte ner i ett vattenfyllt dike på Tjörn under tisdagen.

Två personer i 90-årsåldern, en man och en kvinna, avled i samband med den svåra olyckan. 

– Det är en mycket allvarlig olycka, säger Göran Andtbacka, räddningschef i beredskap vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund.

Larmet om olyckan kom till SOS Alarm 12.06 under tisdagen.

– En bil har kört in i ett träd och sedan ner i ett vattenfyllt dike. Räddningstjänsten och två ambulanser är framme på platsen. Jag har inga uppgifter om skadade, uppgav inledningsvis en operatör på SOS Alarm.

Vägen var avstängd i båda riktningarna. Enligt SOS Alarm var prognosen att trafiken skulle kunde släppas på igen vid halv två-tiden.

Räddningstjänsten: "Mycket vatten i diket"

– Jag är inte på plats, så jag vet inte mer just nu. Men det är ganska mycket vatten i diket, säger Jörgen Simonsson, insatsledare vid räddningstjänsten i Stenungsund, Tjörn och Lilla Edet.

 

LÄS OCKSÅ: Bil voltade av vägen i svår olycka

 

Göran Andtbacka, räddningschef i beredskap vid Södra Bohusläns räddningstjänstförbund konstaterade att det handlar om en mycket svår olycka.

Man och kvinna död efter olycka

– Det är en mycket allvarlig olycka säger han och ger en bild av hur olyckan har gått till:

– Enligt vittnen har bilen kommit från en mindre väg och ska köra ut på den större vägen. Men något har gått fel och bilen har i stället kört rakt över vägen i hög fart och krockat med ett träd, och sedan ner i det vattenfyllda diket.

Vid 14.30-tiden meddelade polisen att de två personer som färdats i bilen avlidit i samband med olyckan. Det rör sig om en man och en kvinna och båda personerna är i 90-årsåldern.

Polisen har tagit bilen i beslag för att undersöka orsaken till olyckan.

 

LÄS OCKSÅ: Mamma och barn döda i bilkrasch 

Jonathan Berntsson
Jonathan Berntsson
Erik Göthlin
Erik Göthlin

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER