En person skadades svårt i en mc-olycka på E45 i närheten av Karlstad under måndagen. Foto: Madelene Hårseth / Dagsmedia.se
En person skadades svårt i en mc-olycka på E45 i närheten av Karlstad under måndagen.  Foto: Madelene Hårseth / Dagsmedia.se

Mc-förare död i husvagnskrasch

Publicerad

En motorcykel och en bil med husvagn kolliderade på måndagen på E45 i närheten av Karlstad. 

Under måndagseftermiddagen meddelade polisen att motorcyklisten avlidit.

Vägen fick stängas av helt i samband med olyckan. 

Enligt räddningstjänsten fick motorcyklisten hjärt- och lungräddning på olycksplatsen.

Strax efter klockan ett på måndagsförmiddagen larmades polis och räddningstjänst ut till E45 efter att en olycka inträffat. 

– Det vi vet är att det ska vara en motorcykel som har kört in i en bil med husvagn. Vi är på plats och det är stopp på E45, säger Anders Gustavsson. 

Krocken ska ha skett i närheten av Karlstad. 

Skedde i en korsning 

Enligt räddningstjänsten pågick hjärt- och lungräddning på motorcykelföraren på olycksplatsen. På måndagseftermiddagen meddelade polisen att motorcyklisten avled på olycksplatsen.

E45 fick stängas av i båda riktningarna. Det är oklart exakt vad som ligger bakom kollisionen. 

– Jag har fått uppfattningen om att de skedde i en korsning, säger Magnus Lundqvist.

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER