Bil körde in i busskur – krockade med flera bilar

Publicerad

En personbil körde in i en busskur i centrala Göteborg på tisdagsförmiddagen.

– Bilen körde av vägen och krockade med flera bilar som stod parkerade, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst.

Vid halv tiotiden på tisdagsförmiddagen fick polisen larm om en trafikolycka på Kungsladugårdsgatan i Göteborg.

Det handlade om en singelolycka med en personbil som kört av vägen.

– Föraren hade förlorat kontrollen över bilen och kört in i en busskur. Bilen krockade även med flera bilar som stod parkerade längs vägen, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson i region väst.

Oklar orsak till olyckan

Det var enligt polisen inte halt på platsen och orsaken till olyckan är okänd.

– Vi vet inte varför personen körde av vägen. Det kan ha handlat om ett sjukdomsfall. Föraren fick dock inga allvarliga skador på grund av olyckan, vad jag känner till, säger Jenny Widén.

Personen fördes till sjukhus med ambulans.

Det befann sig inte några personer i busskuren och ingen annan person ska ha skadats i samband med olyckan.

Relaterade ämnen

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER