Två personer har förts till sjukhus med allvarliga skador. Foto: Joakim Eriksson / Agena Fot
Två personer har förts till sjukhus med allvarliga skador.  Foto: Joakim Eriksson / Agena Fot

Mamma och barn döda i bilkrasch

Publicerad
Uppdaterad

Räddningstjänst, polis och ambulans larmades under torsdagskvällen ut på en trafikolycka i närheten av Borås. 

Under natten bekräftade polisen att en åttaårig pojke och en kvinna i 40-årsåldern har omkommit i olyckan. Kvinnan är enligt Borås tidning pojkens mamma.

Vid klockan halv sju på torsdagseftermiddagen larmades polis, räddningstjänst och ambulans till en olycka i närheten av Borås.

– Det är en singelolycka, en bil som har kört av vägen, säger Niklas Ignell, inre befäl på räddningstjänsten.

"Mycket allvarlig olycka" 

– Det är en mycket allvarlig olycka, säger Niklas Ignell, inre befäl på räddningstjänsten. 

Enligt polisen ska personerna i samband med att de kört av vägen först ha krockat med en stolpe för att sedan köra in i ett träd.

Åttaårig pojke död

Under natten kunde polisen bekräfta att båda personerna, en åtta år gammal pojke och en kvinna i 40-årsåldern, dött av sina skador. Enligt Borås tidning är det en mamma och en son som avlidit.

Anhöriga har underrättats.

– Vi har tagit bilen i beslag och nu ska vi utreda om det är någon som kan ha gjort sig skyldig till brott. Men i nuläget så är ingen misstänkt, säger vakthavande befäl Thomas Gorner.

Relaterade ämnen
Oskar Dahlgren
Oskar Dahlgren

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER