En trafikolycka har inträffat i Kungälvs kommun. Foto: NIKLAS GORANSSON/NYHETER STO
En trafikolycka har inträffat i Kungälvs kommun. Foto: NIKLAS GORANSSON/NYHETER STO

Bil har voltat – en person till sjukhus

Publicerad

En trafikolycka har inträffat i Kungälvs kommun.

– Enligt larmet från SOS ska bilen ha landat på taket. Vi är på plats, men jag vet ingenting om eventuella personskador ännu, sa Stefan Gustafsson, polisens pressinformatör i region Väst, inledningsvis.

Föraren kördes med ambulans till sjukhus.

Larmet om singelolyckan kom runt 14.15. Enligt den ska en bilist ha kört av vägen och bilens ska ha voltat.

– Vi är på plats precis. Ambulans och Räddningstjänst är också larmade, uppger Gustafsson klockan 14.40.

SOS Alarm berättar några minuter senare:

– Ambulans har kört från olycksplatsen med en person, säger Helene Wickberg, teamledare.

Ska höras på sjukhus

Det finns ingen uppgift om skadeläget för personen i fråga.

Olyckan har inträffat på Romelandavägen. Det råder begränsad framkomlighet på platsen i samband med räddningsinsatsen. Möjligen kan vägen vara helt avstängd, uppger polisen på sin hemsida.

Klockan 15 har polisen uppdaterad information kring olyckan. Man berättar att polispatrullen åker vidare till sjukhuset för att höra föraren.

Man uppger vidare att trafiken åter flyter normalt. Bilen är kvar på olycksplatsen och kommer att bärgas senare.

Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER