Bil har voltat av vägen – kvinna till sjukhus

Publicerad

En personbil har voltat har voltat av länsväg 687 i Jönköpings kommun.

– En person, en kvinna, är drabbad – men skadeläget är oklart, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson i Region Öst.

Larmet kom in till polisen strax innan klockan 10 på torsdagsförmiddagen. Polis, ambulans och räddningstjänst har ryckt ut.

– Bilen har voltat av vägen och hamnat i diket, säger Monica Bergström, polisens presstalesperson.

Ambulans har larmats till platsen.

– Men jag har ingen bra uppgift om skadeläget än.

Kördes med ambulans

Räddningstjänsten säger till Jnytt att kvinnan fått föras till sjukhus i ambulans:

– En bil har voltat ett okänt antal varv och hamnat i diket. En person är drabbad och vi har lyckats ta loss personen, som lastats i ambulansen. Jag vet inte om det varit halt på vägen, men jag kan tänka mig det då det handlar om en mindre väg, säger Tommy Fors, inre befäl vid räddningstjänsten.

Trafiken förbi olycksplatsen begränsas.

– Bärgare är beställt, säger Bergström.

Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER