Bil har voltat av väg – misstänkt rattfylleri

Publicerad

En person har förts till sjukhus i ambulans efter att en bil har voltat av länsväg 190 i Lerums kommun.

Räddningstjänsten har ett stort antal resurser på platsen.

– Föraren misstänks för rattfylleri, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperon i Region väst.

Larmet kom in till räddningstjänsten klockan 21.10 på tisdagskvällen.

– Det rör sig om en singelolycka längs 190, vi har skickat bilar från både Lerum och Angered, säger Lars Larsson vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Enligt Trafikverket så har bilen voltat av vägen. Åtta räddningsenheter ska anlänt till platsen, enligt P4 Göteborg.

– Det är ganska många bilar för att vara en singelolycka, säger Larsson.

Misstänkt rattfylla

Även polis larmades till platsen.

– Föraren misstänks för rattfylleri, så det kommer att göras provtagning från vår sida, säger Stefan Gustafsson.

Föraren ska ha varit ensam i bilen vid avåkningen. Väg 190 var avstängd under ungefär en timme då räddningstjänst röjde vägbanan.

Relaterade ämnen
Sanna Wikström
Sanna Wikström

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER