Bil genom mitträcke på E6 – totalstopp

Publicerad

En trafikolycka har inträffat på E6 i Falkenbergs kommun.

– En bil har farit genom mitträcket. Det ska vara totalstopp på motorvägen, berättar Christer Fuxborg, polisens presstalesperson i region Väst.

Det råder svår halka på E6 vid olycksplatsen.

Larmet från SOS kom 18.58.

– Räddningstjänst, ambulans och vi är larmade till olycksplatsen. Skadeläget är oklart, säger Fuxborg.

Enligt larmet ska en bilist som kört i norrgående riktning dånat in våldsamt i mitträcket.

– Bilen ska ha farit genom räcket och hamnade i södergående riktning. Det ska vara totalstopp i båda riktningarna, säger Fuxborg.

”Glashalt på platsen”

Olyckan har inträffat Mellan Getinge och Slöinge i Falkenbergs kommun.

– Det ska vara glashalt på platsen, berättar Andreas Karlsson inre befäl vid räddningstjänsten i Halland.

Karlsson berättar att första enheten precis är framme vid olycksplatsen klockan 19.10.

Han berättar att motorvägen är helt avstängd i norrgående.

– Däremot är det bara delvis avstängt i södergående.

Lång påverkan

Har ni någon prognos för när trafiken åter kan löpa normalt?

– Nej, inte ännu. Men risken är ju att det är mycket att röja eftersom bilen gick igenom mitträcket. Sen kanske Trafikverket ska besiktiga också. 

Enligt Karlsson ska det bara vara en person som varit inblandad i olyckan.

– Ambulansen har inte avfört denne vad jag vet. Föraren verkar ha klarat sig undan med chockskador, enligt den preliminära rapporten jag fått.

Trafikverket skriver på sin hemsida att trafiken kan påverkas ända till klockan 21.

Runt klockan 19.40 har man öppnat upp trafiken i norrgående helt medan det ännu är begränsad framkomlighet söderut. Räddningstjänsten räknar med att vara klara på plats runt 20.

 

 

Relaterade ämnen
Björn Lindsten
Björn Lindsten

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Till GTs startsida

Mest läst i dag

Mest delat just nu
VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER