Bil fattade eld under färd – kupén rökfylld

Publicerad

En bil ska på något sätt börjat brinna under färd på riksväg 44 mellan Trollhättan och Lidköping.

När räddningstjänsten kom till platsen svar kupén rökfylld.

– Men vi kunde inte hitta någon eld, vi kommer söka av bilen med värmekamera, säger Jonas Gustafsson, inre befäl vid räddningstjänsten.

Det var klockan 12.11 som larmet kom till polis och räddningstjänst om en personbil som skulle ha fattat eld under färd.

– Vi åker till platsen klockan 12.14, larmet kommer in som en bil som fattat eld, säger polisens presstalesperson.

Söker av med värmekamera

Enligt räddningstjänsten var det föraren själv som larmade, men när räddningstjänsten kom till platsen kunde ingen eld hittas. Men en hel del rök.

– Hela kupén var rökfylld och därför hade föraren ringt. Men vi kommer att söka av bilen med värmekamera för att se om det brinner under panelen eller motsvarande, säger inre befäl vid räddningstjänsten.

Bilen ska ha fyllts av rök i Norra Björke, drygt fyra kilometer från Trollhättan i riktning mot Lidköping och händelsen tog plats på riksväg 44.

Ingen person ska ha skadats.

Maya Dahlén Persson
Maya Dahlén Persson

Tack för att du hjälper oss!

Även om vi alltid försöker skriva helt korrekt kan det ibland smyga sig in felaktigheter. Därför uppskattar vi din hjälp. Skriv i meddelande-rutan nedan vad som är fel i artikeln eller vad du vill klaga på. Vi rättar alla fel och är generösa med genmälen.

Stort tack!

Tack!

Din rättelse har skickats vidare till redaktionen!

En redaktör kommer att läsa din rättelse så snart som möjligt. Tack för att du hjälper oss!

Thomas MattssonAnsvarig utgivare

Jag vill att Expressen ska vara den tidning som är mest generös med genmälen, rättelser samt hur vi redovisar eventuella klander från Pressens Opinionsnämnd.

Expressens ambition är tydlig. I vår "Kvalitetspolicy" slår jag fast att det som publiceras ska vara korrekt. Mitt första beslut som chefredaktör var att införa en fast plats i tidningen och på sajten för korrigeringar. Men vi är människor. Som gör misstag, blir lurade eller stressas till slarv. Det är några förklaringar till fel i medier, men de ursäktar ändå inte redaktionen om någon utsätts för publicitetsskada.

Expressen står bakom de "Etiska regler för press, radio och tv" som formulerats av Publicistklubben, Svenska Journalistförbundet, Tidningsutgivarna, Sveriges Tidskrifter, Sveriges Radio, Sveriges Television samt Utbildningsradion.

"Reglerna är mer av tumregler än en formell regelsamling", konstaterar Allmänhetens Pressombudsman (PO). Vad som är god pressetik måste avgöras från fall till fall och det finns inga exakta svar. Men det är bra att saken diskuteras.

Expressen talar ofta och gärna klarspråk, vi granskar och vi avslöjar; det hör journalistiken till att inte alla kommer att uppskatta det vi berättar. Om du anser att du utsatts för en publicitetsskada är det snabbaste sättet att få upprättelse att kontakta oss: mejla till rattelse@expressen.se eller ring vår nyhetsdesk på telefon 08-738 30 00. Men det går också att göra en så kallad PO-anmälan för att få en pressetisk prövning.


Läs fler nyheter i GT:s app. Ladda ner gratis här: Iphone eller Android.

Till GTs startsida

Mest läst i dag

VÄSTSVENSKAR PÅ TWITTER